четвер, 17 травня 2012 10:41

Азаров: "Європа не розглядає ніяких санкцій щодо України"

Азаров: "Європа не розглядає ніяких санкцій щодо України"
Микола Азаров каже, що Україну ніхто не бойкотуватиме. Фото: sevnews.info

Бойкот і будь-які санкції щодо Євро-2012 у Європі не розглядаються.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

"Вчора завершилась робоча поїздка до ЄС. Вона проходила в не простих умовах, Україна на вирішальному етапі певних перетворень. Ніхто не допомагає нам необхідними ресурсами. Наші колеги із ЄС позитивно оцінили зокрема ті перетворення, які вже сьогодні кардинально покращили інвестиційний та бізнес клімат в Україні. Кожен день приносить факти того, що системні перетворення в економіці і соціальній сфері працюють", - розпочав виступ Азаров.

Азаров зазначив, що віце-президент Єврокомісії, Верховний представник з питань політики і безпеки Кетрін Ештон, і комісар з питань сусідства і розширення Штефан Фюле, і головуючий в ЄС міністр закордонних справ Данії Вілле Сьовндаль відзначили значний прогрес України на шляху до євроінтеграції.

"Плану Б для нас не існує, ми будемо спільно крок за кроком піднімати з порядку денного питання, які заважають, або гальмують остаточне затвердження угоди про асоціацію з ЄС", - каже прем'єр.

За його словами, країни ЄС однаково розглядають угоду про асоціацію.

"В той же час країни ЄС перебувають під тиском фінансової кризи. Понад 40 мільярдів доларів становить обсяг прямих інвестицій з країн ЄС в Україну, це 80% всіх інвестицій в Україну", - зазначив прем'єр.

Азаров відмітив значний прогрес України. За його словами, Україна плідно співпрацювала з ЄС останні два роки. Це є загальною думкою європейських партнерів.

"Україна надійно транспортує у ЄС газ, навіть собі у збиток. Ми прийняли багато законів. Хто заважав нашим опонентам робити те саме останні 5 років", - питає він.

Також він зазначив, що  ніхто нікого не переслідує: "Претензії до України про політичне переслідування не мають під собою основи. Кожного дня в Україні проводяться акції, але ніхто не постраждав, ніхто не боїться", - акцентував Азаров.

 

Зараз ви читаєте новину «Азаров: "Європа не розглядає ніяких санкцій щодо України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути