вівторок, 26 березня 2013 10:30

Україна і ЄС невдовзі проведуть круглий стіл щодо газотранспортного консорціуму

Україна і ЄС невдовзі проведуть круглий стіл щодо газотранспортного консорціуму
Ставицький запевнив, що круглий стіл з ЄС відбудеться протягом найближчих двох тижнів. Фото: epravda.com.ua

Київ і Брюссель у найближчий час проведуть круглий стіл високого рівня, на якому серед інших обговорять питання газотранспортного консорціуму.

Як повідомив після закінчення зустрічі з еврокоміссаром з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький в інтерв'ю українським журналістам в Брюсселі, нині робочі групи сторін узгоджують питання місця і часу проведення такого круглого столу.

"Я так розумію, що протягом щонайбільше двох тижнів усе буде узгоджено. Але те, що він буде - це 100%", - запевнив український міністр.

Він також пов'язав питання проведення круглого столу з конкретизацією формату можливого газотранспортного консорціуму з управління українською ГТС - чи буде він тристороннім (Україна-ЄС-Росія) або двостороннім (Україна-Росія), на чому наполягає російська сторона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умова РФ щодо консорціуму з ГТС ставить під загрозу інтереси України - Єврокомісія

"Почекайте круглого столу - там усе буде", - звернувся він до журналістів.

Відповідаючи на питання, чи обговорювалося в ході зустрічі питання Енергетичного Співтовариства та можливий вихід із нього України, як про це раніше заявила російська сторона, ставлячи умовою створення консорціуму вихід Києва з Енергетичного Співтовариства, Ставицький сказав: "Я хочу підкреслити, що ми обговорювали питання імплементації останніх домовленостей Україна-ЄС, які були досягнуті в лютому цього року і вже застосування практичних кроків, які ми повинні зробити, щоб імплементувати всі досягнуті домовленості".

Домовленість про проведення круглого столу високого рівня з питань розвитку українського газового ринку була досягнута 21 лютого в ході візиту міністра Ставицького в Брюссель у ході зустрічі з єврокомісаром Оттінгером.

Зараз ви читаєте новину «Україна і ЄС невдовзі проведуть круглий стіл щодо газотранспортного консорціуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути