середа, 30 липня 2014 23:57

Україна і Білорусь затвердили положення про демаркацію кордонів

Україна і Білорусь затвердили положення про демаркацію кордонів

Україна і Білорусь підписали в Чернігові міжурядову угоду про затвердження Положення про демаркації державного кордону між ними. Про це повідомили в Державному прикордонному комітеті Білорусі.

"Положення визначатиме порядок демаркації державного кордону між країнами і бути правовою основою діяльності спільної білорусько-української демаркаційної комісії", - сказав представник прес-центру Держприкордонкомітету Юрій Демченко.

Він також уточнив, що документом передбачається порядок позначення державного кордону та винесення його позначення безпосередньо на місцевість. Угода вступить в силу після проведення сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

Загальна протяжність державного кордону між Білоруссю і Україною становить близько 1084 км Договір між країнами про державної кордоні підписаний 12 травня 1997 року в Києві, обмін ратифікаційними грамотами відбувся 18 червня 2013 року. 13 листопада 2013 року у районі стику державних кордонів Білорусі, України та Російської Федерації відбулося відкриття першого прикордонного знаку на білорусько-українській ділянці державного кордону.

З 24 червня 2014 року спільні робочі групи приступили до винесення з карти на місцевості державного кордону між Білоруссю та Україною.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Білорусь затвердили положення про демаркацію кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути