вівторок, 10 липня 2012 16:56

Українська влада не допустить протестів проти навчань з НАТО — політолог

Українська влада не допустить протестів проти навчань з НАТО — політолог
Михайло Басараб каже, що влада сприятиме, щоб навчання пройшли на найвищому рівні. Фото: sd.org.ua

Нинішні військово-морські навчання "Сі Бриз-2012" проходять без протестів, бо нинішня українська влада зацікавлена в їх успішному проведенні.

Таку думку висловив у коментарі для Gazeta.ua політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович втягує Україну в НАТО - Вітренко

"Основним організатором антинатівських акцій за президентства Віктора Ющенка була Партія регіонів, - наголошує фахівець. - Це робилося для мобілізації виборців Сходу та Півдня, які негативно ставляться до Альянсу. Нині "регіонали" при владі, а для президента Віктора Януковича мають неабияке значення стосунки з лідерами західних держав, які є основою Північноатлантичного альянсу. Особливо він прагне налагодити тісніші стосунки з американською адміністрацією, аби досягти хоча б тактичних успіхів у зовнішній політиці на фоні фактичної міжнародної ізоляції свого режиму".

На думку політолога, українська влада не допустить жодних протестів проти навчань з НАТО.

"Навчання "Сі Бриз" пройдуть під пильним оком української влади. Вона зробить усе можливе, щоб не допустити жодних ексцесів, непорозумінь і протестів. Публічно й непублічно представники влади сприятимуть, аби навчання пройшли на найвищому організаційному і технічному рівні", - переконаний Михайло Басараб

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти занепокоєні поганим фінансуванням української армії

Нагадаємо, 9 липня відбулася церемонія відкриття міжнародних військово-морських навчань "Сі Бриз-2012" в рамках програми "Партнерство заради миру".

До 21 липня в них візьмуть участь близько 500 військових із 16 держав, два десятки кораблів, 3 підводних човни, 7 літаків, 8 гелікоптерів. Навчання пройдуть на полігонах Одещини й у північно-західній частині Чорного моря.

Співорганізаторами навчань є Україна та США. Серед учасників тренувань вояки країн НАТО — Бельгії, Німеччини, Канади, Португалії, Туреччини, Швеції, а також  Ізраїлю, Грузії  та інших.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада не допустить протестів проти навчань з НАТО — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути