понеділок, 15 березня 2010 11:33

Комуністи просять Януковича скасувати натівські навчання в Україні

Комуністи просять Януковича скасувати натівські навчання в Україні

Фракція комуністів голосуватиме проти допуску на територію України військових підрозділів країн НАТО і проведення міжнародних навчань "Сі Бриз 2010", якщо такий закон буде внесений на розгляд Верховної Ради, заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.

Як повідомляє прес-служба КПУ в понеділок, Симоненко відзначив, що Компартія готує звернення до президента України і верховного головнокомандуючого Віктора Януковича з вимогою дотримувати свої передвиборні обіцянки, зокрема, щодо статусу України як позаблокової, нейтральної держави.

"Одним із значних кроків на цьому шляху повинна стати відмова від проведення на території України міжнародних військових навчань за участю військових підрозділів країн, які входять у військові блоки, зокрема НАТО", - переконаний лідер Компартії України.

Як повідомлялося, у Верховній Раді нинішнього скликання сформована нова коаліція за участю фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії України, Блоку Литвина і окремих депутатів. Всього до коаліції увійшли 235 народних депутатів.

У попередні роки в Україні були скасовані навчання "Сі Бриз", які проводяться з 1997 року.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи просять Януковича скасувати натівські навчання в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути