четвер, 13 травня 2010 11:29

Янукович втягує Україну в НАТО - Вітренко

Янукович втягує Україну в НАТО - Вітренко
Прогресивна соціалістична партія України буде блокувати проведення українсько-американських навчаннях "Сі Бриз – 2010" та "Репід Трайдент – 2010" на території України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказала лідер партії Наталія Вітренко.

"Наша партія буде боротися проти проведення таких навчань. Ми обов'язково будемо використовувати всі можливі сили, піднімати народ, щоб блокувати натовські навчання", - зазначила вона.

Вітренко впевнена, що Президент України Віктор Янукович веде політику подвійних стандартів.

"Він хоче приспати пильність українського народу та Росії казками про те, що у його програмі записано, що Україна повинна мати позаблоковий статус. А насправді він, виконуючи Хартію про стратегічне партнерство Україна-НАТО, втягує Україну до Альянсу", - пояснила лідер партії.

Вітренко також наголосила, що для позаблокової країни запуск на свою територію військового блоку для проведення навчань - це нонсенс.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович пропонує допустити підрозділи збройних сил інших держав на територію України у 2010 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Проект закону про затвердження такого рішення Президента України зареєстрований у Верховній Раді у середу і розміщений на сайті парламенту.

У документі пропонується парламенту затвердити рішення Глави держави про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в українсько-польсько-канадсько-литовських навчаннях "Кленова Арка – 2010", багатонаціональних начаннях "Бар'єр – 2010", "Світла Лавина – 2010", українсько-словацьких навчаннях "Слов'яни за мир – 2010", українсько-румунських навчаннях "Козацький Степ – 2010", українсько-американських навчаннях "Сі Бриз – 2010", українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент – 2010".

Зараз ви читаєте новину «Янукович втягує Україну в НАТО - Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути