Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2012 16:48

"Україна, на жаль, суттєво не допомогла Грузії у конфлікті з Росією" - Корчинський

"Україна, на жаль, суттєво не допомогла Грузії у конфлікті з Росією" - Корчинський
Дмитро Корчинський переконаний, що так Росія відволікає увагу світу. Фото: ia-prometei.org.ua

Звинуваченнями України, Росія намагається відволікти увагу світової спільноти.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав Дмитро Корчинський, коментуючи заяву Слідчого комітета Росії, що українські найманці причетні до дискредитації російської армії під час збройного протистояння з Грузією.

"Пройшла чергова річниця нападу Росії на Грузію і ця річниця широко висвітлюються, ці події згадуються зараз світовою пресою", - зазначив він.

Корчинський пояснив: "Найбільш яскраві кадри, які повторюються, які запам'яталися світовому телеглядачу — це кадри мародерства російських солдат. Тому, щоб якось збити цю хвилю, Росія висунула абсолютно облудні звинувачення Україні з метою переключити увагу світовою преси дипломатичним скандалом між Росією та Україною. Саме цим і викликані ці звинувачення".

Україна у російсько-грузинському конфлікті участі майже не брала, запевнив він.

"Україна суттєво не допомогла Грузії у тому конфлікті, як, в принципі, і весь світ. Тому, на жаль, ці підстави безпідставні", - підкреслив Корчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче дискредитувати Україну у світі" - генерал-лейтенант про конфлікт 2008 року

Водночас, він переконаний, що у Москви немає жодних шансів виграти справу, якщо раптом вона подавати з цього приводу позов до Міжнародного кримінального суду.

"Росії було головне — створити скандал. Якщо цю тему достатньо довго повторювати, то там за нею вже ніхто не буде слідкувати", - підсумував він.

Нагадаємо, що слідчий комітет Російської Федерації заявив, що з метою пропаганди та введення в оману жителів Грузії та світової спільноти, українських найманців переодягли у форму російської армії та за їх участю монтували фото-і відеокадри про нібито факти насильства і мародерства російських солдатів щодо мирного населення, що проживає в грузинських селах.

Москва має намір добитися розслідування цих фактів у Міжнародному кримінальному суді, загальний обсяг кримінальної справи становить понад 400 томів.

Джерело у Міністерстві закордонних справ України заявило про відсутність доказів участі українських найманців в збройному протистоянні Росії з Грузією в серпні 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «"Україна, на жаль, суттєво не допомогла Грузії у конфлікті з Росією" - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути