четвер, 09 серпня 2012 14:11

"Росія хоче дискредитувати Україну у світі" - генерал-лейтенант про конфлікт 2008 року

"Росія хоче дискредитувати Україну у світі"  - генерал-лейтенант про конфлікт 2008 року
Олександр Скіпальський: мародерства з боку росіян не бути не могло. Фото: glavcom.ua

Росія намагається дискредитувати Україну на міжнародному рівні, говорячи про її участь у російсько-грузинському конфлікті 2008 року.

Так Gazeta.ua екс-заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський прокоментував заяву Слідчого комітета Росії, що українські найманці причетні до дискредитації російської армії під час збройного протистояння з Грузією.

"Я взагалі здивований такої інтерпретацією, тому що це абсолютно неправдоподібно, - підкреслив Скіпальський. - А по-друге, категорично ствердження Слідчим комітетом РФ того, що росіяни абсолютно ніде не займалися мародерством — це не правда. Щоб такого не було - це просто не можливо".

Він уточнив: "Можливо, можна казати, що це не було масово, що було декілька випадків. Хай подивляться хроніку Другої світової війни. Хай пригадають, що відбувалося, коли вони зайшли в Німеччину".

Скіпальський припустив, що таким чином Москва хоче вкотре дискредитувати Україну.

У МЗС назвали безпідставними заяви Росії про "перевдягнених українських найманців"

"Категорично стверджувати, що зовсім не було встановлено російського мародерства мене наштовхує на думку, що це у слідчого комітету Росії чергова спроба дискредитувати Україну, як вони це роблять у всьому світі, принижуючи її роль. Це загальна така стратегічна тенденція, показати світу, що Україна не може відбуватися як самостійна суверенна держава. Звідси, як то кажуть, і всі ноги ростуть", - підкреслив він.

Екс-заступник голови СБУ також схвалює бажання Росії подати з цього приводу позов до Міжнародного кримінального суду: "Це правильно, нехай подають. Якраз і буде встановлено, що українці там абсолютно не брали участі, тим більше у таких заходах. У нас навіть у цій галузі немає фахівців, які б змогли це зробити".

Саакашвілі згадав Україну, коли говорив про НАТО

Скіпальський також розповів, що розмова йшла тільки про участь українських інженерів: "Те, що спеціалісти, особливо члени ПВО брали участь в обслуговуванні техніки — це було, це звучало. Але це зовсім інше — це оператори, інженери. А тут мова іде про спецоперації".

Зараз ви читаєте новину «"Росія хоче дискредитувати Україну у світі" - генерал-лейтенант про конфлікт 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути