субота, 24 квітня 2010 14:49

Угода про Чорноморський флот мобілізує опозиційний електорат - політолог

Угода про Чорноморський флот мобілізує опозиційний електорат - політолог

Підписанням у Харкові договору про перебування бази Чорноморського флоту на території України створено дуже гарний майданчик для діяльності опозиції, вважає політолог Анатолій Луценко, директор GMT group.

"Тему "здачі національних інтересів" у зв"язку із підписання президентом цієї угоди з різною інтенсивністю опозиція експлуатуватиме до 2012 року, - сказав Анатолій Луценко у коментарі Gazeta.ua. - Адже ця тема є мобілізуючою для опозиційного електорату".

"Інше питання: чи буде вона таким самим організаційним мобілізатором для опозиції? Чи під приводом "загроз національній безпеці" опозиція буде спроможна створити якийсь "Комітет національного порятунку", до складу якого увійдуть найвпливовіші опозиційні діячі та їхні сили? Ці питання більше, ніж риторичні", - зазначив політолог.

Нагадаємо, що 21 квітня президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на севастопольській базі на 25 років.

Заблокувати ратифікацію цього документа у парламенті 27 квітня вже закликали екс-президент і лідер "Нашої України" Віктор Ющенко і лідер БЮТу Юлія Тимошенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Угода про Чорноморський флот мобілізує опозиційний електорат - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути