субота, 24 квітня 2010 13:55

Заклики імпічменту Януковича не є ефективним іструментом

Заклики імпічменту Януковича не є ефективним іструментом

Львівській і Тернопільській обласним радам краще не ініціювати імпічмент президента Віктора Януковича, а довести у суді, що угода про подовження перебування Чорноморського флоту у Криму недійсна. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Львівський суд винесе рішення, що угода недійсна. А щоби ратифікувати її у Верховній Раді, потрібно буде скасувати це рішення. Почнеться судова тяганина. Адже так само Бандеру і Шухевича позбавили звання Героїв України у донецькому суді. Це реальний інструментарій", - сказав експерт.

Заклик до імпічменту президента Віктора Януковича політолог Віталій Бала вважає неефективним інстументом.
"Заклики розпочати процедуру імпічменту нагадують прохання опозиції дати їй комітет зі свободи слова, замість того, щоби зареєструвати законопроект про опозицією і відповідно мати інструментарій впливу на владу. Розпочати цю процедуру зараз нереально, треба підходити більш глобально. Зрозуміло, що ця заява ні у якому разі не об"єднає Україну, а лише роз"єднує її", - пояснив Віталій Бала.

Угоду про подовження терміну базування Чорноморського флоту Росії у Криму до 2042 року президенти Віктор Янукович та Дмитро Медведєв підписали 21 квітня у Харкові. Після цього депутати Львівської і Тернопільської облрад звернулися у Генпрокуратуру, Конституційний Суд і Верховну Раду з вимогою ініціювати імпічмент президенту Віктору Януковичу "за державну зраду". З аналогічним наміром зранку 24 квітня на позачергову сесію збиралися депутати Івано-Франківської облради, але зі 120 обранців у сесійну залу прийшли лише 53. Цього мало для кворуму.

Зараз ви читаєте новину «Заклики імпічменту Януковича не є ефективним іструментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути