четвер, 28 листопада 2013 13:42

Спецтема: Євромайдан-2013

У Вінниці депутати перейменували центральну площу на Європейську

28 листопада о 10.00 депутати Вінницької міської ради одноголосно проголосували за заяву щодо підтримки євроінтеграційного курсу України.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Вони направили її президенту України Віктору Януковичу, президенту Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу, президенту Ради Євросоюзу Герману ван Ромпею.

За словами вінницького мера Володимира Гройсмана, ця заява — результат багаторічного бачення розвитку Вінниці.

"У нас немає іншого майбутнього, як тільки європейське. Я завжди підтримував і підтримую наш шлях на європейську інтеграцію. І переконаний, що Україна буде асоційованим і повноцінним членом Європейського Союзу. Сподіваюсь, що діалог по зближенню буде продовжений. А європейські цінності ми будемо культивувати і розвивати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайдан відстояв ще одну морозну ніч, сьогодні чекають бою з тітушками

Сесію міськради перенесли на день раніше, щоб прийняти цю заяву.

"Це була спільна думка наших депутатів. В процесі обговорення цього питання також виникла ідея назвати центральну площу у сквері Європейською. Вона досі була без офіційного імені. Вінничани називали її площею Козицького по однойменній назві вулиці. Тепер у нас буде своя Європейська площа", - зауважив Гройсман.

"Вінничани, як і мільйони наших співвітчизників, гаряче прагнуть бачити Україну членом європейської спільноти. Наша мрія – жити, працювати, народжувати і виховувати дітей у вільній, демократичній і європейській Україні! Ми рішуче заявляємо: Вінниця – За Європу!" - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці депутати перейменували центральну площу на Європейську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути