четвер, 28 листопада 2013 12:03

На саміті Януковичу можуть кинути "кістку" — експерт

На саміті Януковичу можуть кинути "кістку" — експерт
Андрій Золотарьов. Фото: ua-ekonomist.com

Політолог Андрій Золотарьов вважає малоймовірним підписання Угоди про асоціацію.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Заява Арбузова на саміті про те, що Україна не змінює курс, а наслідки Вільнюсу будуть позитивними, є загальними словами.  Такими могли б стати зона вільної торгівлі та гроші. Скоріше за все, ні першого, ні другого не буде. Вже занадто загралися. Хто ж їм дасть 160 мільярдів?! На диво, яке може відбутися на саміті, відведемо лише 10 відсотків. Можливо, Януковича все ж умовлять підписати. Залишилося чекати менше доби", - наголосив експерт.

За словами політолога, представники влади є продуктом базару, який формувався на стрілках та розбірках у 1990-х роках.

"Вони не розуміють різниці між грою в преферанс, покер та "дурня". За останній час так доторгувалися, що втратили довіру з обох боків — як Росії, так і Євросоюзу. З такими справи не мають. Їх до певного часу лише терплять. Можуть щось кинути, але це буде лише "кістка" - загальна декларація про продовження співпраці і наші добрі наміри. Такий фіговий листок", - зауважив Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайдан продовжить стояти попри непідписання угоди з ЄС — Данилюк

Він впевнений, що позитивним наслідком саміту для українців буде підняття питання, як позбутися цієї влади, а потім уже курс на євроінтеграцію.

"У головах мільйонів українців формуватиметься порядок денний на наступні роки- до 2015-го. Янукович, не підписавши угоду у Вільнюсі, віддає стратегічну ініціативу в руки опозиції. Спочатку перехопив у них порядок денний євроінтеграції, а тепер повертає. Навіть якби так сталося, що він підписує, для нього все одно ефект буде поганим. Покращень від асоціації не буде, а звинувачуватимуть в цьому саме його. З самого початку треба було тримати лінію або не брати на себе підвищені соціалістичні зобов'язання", - зазначив експерт.

Золотарьов підкреслив, що Євромайдан не може добитися відставки Януковича та уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов не втрачає оптимізму та прогнозує, що результат саміту у Вільнюсі буде позитивним

"Одні люди не мають довіри, інші — досвіду та вміння грати із шахраями. З Євромайданом може статися те саме, що було із Податковим у 2010 році. Навколо політичної "дискотеки" тут знову з'явилися підсадні керовані елементи. Тому кінцівка буде така ж у найближчі дні", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «На саміті Януковичу можуть кинути "кістку" — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути