пʼятниця, 19 квітня 2024 01:20

У ТЦК підрахували, скільки чоловіків переховуються від мобілізації

У ТЦК підрахували, скільки чоловіків переховуються від мобілізації
У Києві розшукують понад 5 тисяч ухилянтів. Фото: Главком

Поліція Києва розшукує понад 5 тисяч військовозобов'язаних громадян, які уникають мобілізації.

Станом на 1 квітня столичні правоохоронці отримали 5387 звернень від ТЦК щодо встановлення місця перебування та доставки осіб для складання відносно них адмінпротоколів. Про це повідомляє Управління превентивної діяльності ГУНП у м. Києві у відповіді на запит видання NV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не заборонено на законодавчому рівні": в ЗСУ прокоментували "виловлювання" чоловіків на вулицях

"За ухилення від проходження військової служби необхідно встановити місце знаходження та доставити до ТЦКСП 4955 осіб. На теперішній час встановлено місце перебування та доставлено до ТЦКСП для складання адміністративних матеріалів 1416 осіб", – йдеться у відповіді на запит.

Від початку 2024 року на Львівщині близько 2 146 осіб не з'явилися в центрах комплектування, хоча їм надіслали повістку. Зазначається, що за зазначений час встигли розшукати та забрати до ТЦК 1 226 ухилянтів.

У Волинській області ТЦК та СП оголосив у розшук біля 8 тисяч ухилянтів від мобілізації. Їх було внесено до електронного реєстру військовозобов'язаних "Оберіг", як таких, що знаходяться в розшуку, оскільки вони не з'явилися до ТЦК за викликом або ж проігнорували повістку.

У Чернівецькій області за неявку до ТЦК та СП подано в розшук понад 5 тисяч чоловіків. Про це розповіла начальниця служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук.

Водночас міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що у базах поліції значаться сотні тисяч громадян, які, ймовірно, ухиляються від мобілізації. Він зауважив, що людей, які ухиляються від мобілізації після отримання повістки, поліція починає розшукувати лише на підставі письмового звернення від ТЦК.

11 квітня Верховна Рада ухвалила в другому читанні закон про мобілізацію. Він вступить у силу за місяць.

Закон передбачає низку обмежень для чоловіків, які не стануть на військовий облік упродовж двох місяців після початку його дії. Зокрема, йдеться про обмеження права на користування авто та штрафи, які зростуть у кілька разів.

Зараз ви читаєте новину «У ТЦК підрахували, скільки чоловіків переховуються від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути