середа, 31 січня 2024 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це не заборонено на законодавчому рівні": в ЗСУ прокоментували "виловлювання" чоловіків на вулицях

"Це не заборонено на законодавчому рівні": в ЗСУ прокоментували "виловлювання" чоловіків на вулицях
Якщо є потреба скасувати вручення повісток на вулиці, тоді це треба робити на законодавчому рівні. Фото: колаж 24 канал

Працівники Центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) зобов'язані діяти згідно з чинним законодавством, його наказами та вимогами.

Це здебільшого люди, які вже воювали на фронті чи обмежено придатні для військової служби в лавах регулярної армії. У них є процедура вручення повісток і вони діють згідно з нею, зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко у коментарі "24 Каналу".

"Якщо є потреба це скасувати ("виловлювання" чоловіків на вулицях - Gazeta.ua), тоді це треба робити на законодавчому рівні. Поки що чітких визначень та правил що для суспільства, що для військових немає. Це вже можна було давно зробити, прописати порядки та дотримуватися їх", - наголосив він.

За словами військового, у разі схвалення народними депутатами змін до законопроєкту про мобілізацію, робота територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки могла б зазнати трансформації, що усунуло б усі претензії, які виникли в суспільстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повістки до військкомату надсилатимуть через електронний кабінет

Президент України Володимир Зеленський висловив бажання, щоб співробітники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не здійснювали "виловлювання" людей на вулицях і не вручали їм повістки.

"З одного боку, президент вважає так, як має бути комфортно для населення, а з іншого боку, говориться про те, що зараз не змінено процедури. Працівники центрів комплектування зобов'язані діяти відповідно до чинного законодавства", - прокоментував Тимочко.

Запровадження нових законів про проведення мобілізації може призвести до врегулювання багатьох спірних питань, включно з проблемами, пов'язаними з діяльністю територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Тимочко заявив, що його дуже дивує, чому багато наших політиків намагаються сподобатися ухилянтам.

"Людина, яка ухиляється від обов'язку захищати країну, яка відмовляється бути чесним з країною чи з армією, так само буде нечесна і з вами, політиками. Де гарантії, що люди, яким ви сьогодні намагаєтесь сподобатись, завтра за вас проголосують? А ось шкоду для країни ви робите вже", - зазначив Тимочко.

У парламенті розглядають можливість бронювання фізичних-осіб підприємців.

Ідея полягає в тому, щоб зробити ставку за бронь від 6 до 50 тис. грн, за аналогією з працівниками великих компаній. Про це виданню "Фокус" розповів голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Можливо, за його словами, цей варіант не пройде, і для ФОПів застосують інший підхід.

За словами Наталухи, у воєнний час доводиться ухвалювати непопулярні рішення. Усім категоріям суспільства догодити неможливо.

Зараз ви читаєте новину «"Це не заборонено на законодавчому рівні": в ЗСУ прокоментували "виловлювання" чоловіків на вулицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути