субота, 05 січня 2013 11:41

У суспільстві зростає радикалізм, навіть екстремізм — Карасьов

Автор: Фото: Ольга Каменєва
 

Зараз Україна переживає етап занепаду. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Кожна революція має етап героїчний і меланхолійний. Після 2004 року були шалено розкручені сподівання громадян до змін. Люди захотіли нормально жити. Зараз переживаємо етап занепаду", - зазначив він.

За словами політолога, команда Віктора Януковича зробила все, щоб суспільство не могло організовуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Парламентські вибори - це праймеріз 2015 року. Вони показали, що у Януковича немає шансів" - експерт

"Щоб не повторився Майдан. Взяли під контроль профспілки й поставили туди людей Партії регіонів. Дали карт-бланш силовим структурам, щоб не допускали масового скупчення людей. Влада тут чинила хитро: не дуже масові акції дозволяли — аби продемонструвати, що опозиція не спроможна зібрати великі майдани. От візьмемо протести під Печерським судом, де виносили вирок Юлії Тимошенко. Там було наметове містечко, більше подібне на бутафорію. Люди дивилися на нього й робили висновок: немає смислу виходити. Такі акції вбивають дух протесту. Після ув'язнення Тимошенко немає лідера, який би міг "завести" маси. Опозиція в'яла", - зауважив Карасьов.

На його думку, у людей накопичується незадоволення цією владою.

"Зростає радикалізм, навіть екстремізм. З'явилися нові злі виборці. Ця злість поки що виразилася в тріумфі "Свободи" та незаслужено великій кількості голосів за "Батьківщину". Далі все залежатиме від того, чи зможе опозиція розпорядитися настроями нових незадоволених", - додав Карасьов.

Він вважає, що більшість українців хоче справедливості, поваги, реалізації своїх прав і помсти правлячому класу — Партії регіонів.

"Іде тиха війна між владою і суспільством. Щодня чуємо, що в когось забирають будинок у центрі Києва, бо якісь мажори хочуть звести там палац. Де людині шукати справедливості? Ні в суді, ні в міліції, ні в прокуратурі її немає. Українська держава — це механізм захисту еліти та її багатств від людей. А після 2010 року лише однієї еліти — донецької", - додав Карасьов.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «У суспільстві зростає радикалізм, навіть екстремізм — Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути