неділя, 08 вересня 2013 15:02

У Росії вже пророчать Україні дефолт

У Росії вже пророчать Україні дефолт
"Дефолт може трапитися через 2-3 місяці" - Глазьєв ФОТО: ipnews.in.ua

Україна має збалансувати свій платіжний баланс, інакше її протягом півроку чекає дефолт. Про це в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" сказав радник президента РФ Сергій Глазьєв.

Як зазначив Глазьєв, для досягнення балансу Україні необхідно відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і приєднатися до Митного союзу.

"Це те, що їй потрібно, щоб збалансувати свої фінанси. У неї дефіцит платіжного балансу, хронічний і великий, який закривається сьогодні зростаючим зовнішнім боргом. І хоча частка зовнішнього боргу по відношенню до ВВП України не така велика, десь 40% з невеликим, але він короткостроковий. Якщо Україна зараз не збалансує свою фінансову систему, то дефолт не за горами. Він може трапитися через 2-3 місяці, можливо, через півроку. Це в критичній мірі залежить від торгового балансу, від умов торгівлі", - заявив він.

При цьому радник президент РФ зазначив, що дефіцит формується при торгівлі України з Росією "через те, що Україна платить дорого за енергоносії і зберігаються бар'єри з експорту українських товарів до Росії" .

"Якщо Україна йде до нас у Митний союз, всі ці проблеми знімаються автоматично. Плюс вона отримує можливість доступу до наших кредитних ресурсів" , - розповів Глазьєв.

За його словами, до 2030 року за рахунок участі в Митному союзі ВВП України може зрости в цілому на 7%. "Вона (Україна) в 2030 році буде мати на 7 % більше валового продукту, ніж мала б, перебуваючи в нинішньому стані" , - сказав він.

"І навпаки, підписання угоди з Євросоюзом Україні економічно дає мінус, тому що прогнозується зростання імпорту на 2, можливо, 4 млрд. доларів, витіснення українських товарів з внутрішнього ринку. Україна делегує Європейському Союзу свої повноваження щодо прийняття технічних регламентів, знімає імпортні мита в торгівлі з Європейським Союзом" , - розповів радник президента РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вже пророчать Україні дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

170

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути