субота, 07 вересня 2013 17:30

ЄС радить Росії не чинити тиск на Україну

ЄС радить Росії не чинити тиск на Україну
Кетрін Ештон Фото: n1.by

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу попередили Росію про те, що не слід чинити тиск на сусідів, які прагнуть до тісніших відносин із Заходом.

Після зустрічі з верховним представником зі закордонних справ і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон в суботу у Вільнюсі міністри визнали: країни Східного партнерства "стикаються з великим тиском", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про наші відносини з сусідами на Сході, ми хочемо, щоб вони могли самі вибирати свої економічні та політичні відносини", - заявила Ештон.

У свою чергу міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс попередив, що "тиск Росії на Україну та інших східних партнерів посилюватиметься, тому важливо, щоб питання залишалося на порядку роботи ЄС".

Нагадаємо, раніше радник президента РФ Сергій Глазьєв заявив, що в разі підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично втратить статус суб'єкта міжнародного права.

Також Глазьєв заявляв, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС суперечить планам Києва отримати статус спостерігача при Євразійському економічному союзі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС радить Росії не чинити тиск на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

142

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути