середа, 04 вересня 2013 19:06

Угода про асоціацію України з ЄС не вимагає проведення референдуму - Соболєв

Угода про асоціацію України з ЄС не вимагає проведення референдуму - Соболєв
Сергій Соболєв. Фото: styknews.info

Підстав для проведення всеукраїнського референдуму немає і в найближчі десять років вони не з'являться.

Таку думку НБН висловив народний депутат від "Батьківщини " Сергій Соболєв.

"Мене не дивують заяви Симоненка про референдум , він може не розбиратися в деяких речах . Але коли референдум обіцяє президент - це вже занадто. Може бути , років через десять , коли Україна буде стояти на порозі до Євросоюзу , питання референдуму і буде для нас актуальним. Але зараз мова йде лише про підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС " , - вважає Сергій Соболєв.

Депутат підкреслив , що угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ ) з ЄС є чисто економічною угодою і не вимагає проведення референдуму. Він також нагадав , що в 2011 році , коли прем'єр -міністр Микола Азаров підписував у Санкт - Петербурзі угоду про зону вільної торгівлі з СНД , в Україні референдум не проводився. А тому предмет анонсованих сьогодні референдумів пану Соболєву не зовсім зрозумілий.

Нагадаємо, 30 серпня президент України Віктор Янукович заявив , що в Україні буде проведено референдум з питання вступу до Європейського або в Митний союз .

Голова Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив про необхідність провести референдум на підтримку вступу України в Митний союз . Проте 2 вересня Окружний адміністративний суд Києва заборонив КПУ проводити збори з питання референдуму на підтримку Митного союзу.

Більш докладно на тему проведення референдуму в Україні читайте в матеріалі "Між Європейським та Митним союзами. Янукович згоден на референдум , опозиція - проти ".

Зараз ви читаєте новину «Угода про асоціацію України з ЄС не вимагає проведення референдуму - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути