четвер, 05 вересня 2013 12:27

Янукович пообіцяв "регіоналам" захищати їх бізнес після підписання Угоди з ЄС

Янукович пообіцяв "регіоналам" захищати їх бізнес після підписання Угоди з ЄС
Віктор Янукович. Фото: tsn.ua

Президент України Віктор Янукович на вчорашньому засіданні фракції Партії регіонів пообіцяв нардепам захистити їх бізнес від зайвої уваги "перевіряючих органів" у випадку, якщо нардепи проголосують за прийняття євроінтеграційних законопроектів. Окрім цього Янукович доручив уряду розробити заходи для захисту інтересів вітчизняних виробників.

Протягом майже двох годин президент розповідав депутатам про переваги євроінтеграції, пише видання Forbes-Україна у четвер.

За інформацією видання, на засіданні переважно виступав Янукович.

"Президент детально розповів, навіщо потрібно взяти кожен із понад 20 євроінтеграційних законів. Крім того, він порадив нам детально ознайомитися з текстом проекту договору про асоціацію", - розповідає Олена Бондаренко, заступник голови фракції ПР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівці" ходитимуть до Ради у червоних регланах до підписання Угоди про асоціацію із ЄС

Окрім цього Янукович персонально спілкувався з "регіоналами". Для прикладу, він поцікавився у власника компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, одного з головних опонентів євроінтеграції серед нардепів, про побоювання з приводу угоди з ЄС. Той без натяків відповів, що продукція його підприємства може стати неконкурентною.

У відповідь глава держави зажадав, щоб Арбузов і інші члени Кабміну спільно з депутатами підготували комплекс заходів для захисту інтересів українських підприємців, після того як внутрішній ринок відкриється для європейських товарів.

За словами регіонала Володимира Олійника, відразу кілька нардепів-мажоритарників поскаржилися президентові на нескінченні перевірки їх підприємств податковими та силовими відомствами. На це Янукович відреагував, запропонувавши депутатам створити робочу групу по захисту малого і середнього бізнесу. Після чого тут же склав її список, до якого увійшли: Борис Колесніков, Сергій Тігіпко, В'ячеслав Богуслаєв, Валентин Нечипоренко та ін. Вони безпосередньо будуть взаємодіяти з віце-прем'єром Сергієм Арбузовим, щоб огороджувати підприємців від силовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк запропонував провести вибори у п'яти округах 8 або 15 грудня

"Ми підготуємо зміни до законів, щоб позбавити бізнес від усіляких перевірок і скоротити їх кількість до мінімуму", - поділився планами Колесніков.

За словами Олійника, в кінці засідання Янукович запропонував встати з місця тим депутатам, хто виступає проти євроінтеграції. Всі регіонали залишилися на своїх місцях.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв "регіоналам" захищати їх бізнес після підписання Угоди з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути