четвер, 29 серпня 2013 14:00

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

У Росії кажуть, що в Україні зросте безробіття у разі асоціації з ЄС

У Росії кажуть, що в Україні зросте безробіття у разі асоціації з ЄС
Фото: ria.ru

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що населенню України доведеться зіткнутися з низкою труднощів у разі підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Для економістів, що спеціалізуються в галузі міжнародної торгівлі, очевидно, що в короткостроковій і середньостроковій перспективі населення України чекають вкрай важкі часи: доведеться ще тугіше "затягнути паски", жити в умовах стрімко зростаючого безробіття, погіршення торговельного та платіжного балансу країни" , - сказав він.

Дипломат зазначив , що за оцінками незалежних експертів , економічний ефект від реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде негативним аж до 2020 року, а приплив інвестицій і технологій, який в довгостроковій перспективі обіцяє Києву Євросоюз, не гарантований конкретними зобов'язаннями.

"З угоди очевидно випливає: набуття чинності положень СА про вільну торгівлю, що йдуть стосовно до України значно далі стандартних зобов'язань для таких угод , об'єктивно призведе до істотного погіршення умов взаємної торгівлі між Україною та країнами- членами МС . На жаль, не допоможе тут і угода про зону вільної торгівлі СНД" , - сказав Лукашевич.

 

Зараз ви читаєте новину «У Росії кажуть, що в Україні зросте безробіття у разі асоціації з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

183

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути