четвер, 21 квітня 2016 14:03

У Раді не протягнули закон "під Луценка"

У Раді не протягнули закон "під Луценка"
Фото: УНІАН

Верховна Рада не змогла винести на розгляд законопроект № 4469, прийняття якого дозволило б Юрію Луценку очолити Генеральну прокуратуру.

Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"177 - за. Рішення не прийняте", - повідомив Парубій.

Як відомо, президент Петро Порошенко визначив цей законопроект як невідкладний. Він передбачає можливість людини, яка "має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та правоохоронному органі не менше п'яти років" стати генеральним прокурором. Очолити ГПУ може людина, яка має 3 роки досвіду роботи у сфері права.

Вимогами до кандидатів проектом закону визначаються "високі морально-ділові, професійні якості та організаторські здібності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крісло генпрокурора залишиться вакантним до кінця місяця

Чинне законодавство вимагає від кандидата в генпрокурори вищої юридичної освіти та досвіду роботи у сфері права не менше 10 років. Окрім того, необхідні 5 років досвіду роботи у прокуратурі.

Авторами законопроекту є депутати від БПП Руслан Князевич, Сергій Алєксєєв і Роман Романюк. Вони переконані, що положення законопроекту дозволять повноцінно провести реформу органів прокуратури, оскільки розширюють можливості доступу на посади на конкурсній основі нових, не пов'язаних із "старою" системою прокурорів.

Зараз ви читаєте новину «У Раді не протягнули закон "під Луценка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути