Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 14:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Партії регіонів ставлять крапку на Тимошенко - суди її не виправдають

У Партії регіонів ставлять крапку на Тимошенко - суди її не виправдають

У Партії регіонів сумніваються, що Апеляційний суд Києва виправдає колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, оскільки у разі ухвалення судового рішення на користь ув'язненої опозиціонерки "цього не зрозуміє більша половина суспільства".

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов, відповідаючи на запитання, чи допоможе апеляція лідеру партії "Батьківщина".

"Якщо у суді сидять серйозні професіонали, то апеляція Юлії Тимошенко не допоможе. Адже видно неозброєним оком, що вона підробляла документи. Підпис Тимошенко поставлений під рекомендаціями Кабміну, а Кабміна-то не було, і рішення цього не було. Договір (газовий з РФ - ред.) підписаний під тиском і за документами, які сфальсифіковані. І Тимошенко визнала сама, що тиснула", - зауважив регіонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляційний суд не випустив Тимошенко

На його переконання, у газовій справі проти екс-прем'єрки немає чого доводити.

"Я уявити собі не можу, що, за наявних обставин, може знайти Апеляційний суд у тій справі на користь Юлії Володимирівни. Тут усе на поверхні. Тому не думаю, що її виправдають", - підкреслив Зубанов.

Він додав, що Європейський суд з прав людини також не допоможе Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція Європарламенту: "Тимошенко треба допустити до виборів"

"Європейський суд не може скасовувати рішення національних судів. Він може лише звернути увагу на деякі порушення під час розгляду справ. Але президент (Віктор Янукович - ред.) у нас каже, що суд незалежний. От і все", - сказав нардеп.

Водночас, Зубанов припустив, що, якщо раптом у газовій справі Тимошенко буде якийсь виправдувальний вирок Апеляційного суду, то більша половина суспільства його не зрозуміє.

"Я спілкувався з виборцями у Криму, Донецьку, на Кіровоградщині, Житомирщині. Дуже багато людей кажуть: "Не дай Боже, що Юлія Володимирівна вийде. Це буде такий безлад у державі". Тому тут краще не втручатись - хай суд розбирається. Не треба на нього тиснути", - наголосив регіонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ настирливо вимагає декриміналізувати "статтю Тимошенко"

Парламентарій додав, що неоднозначна ситуація у таких складних карних справах, як вбивство Щербаня.

"Чи мала Юлія Володимирівна відношення до замовлення кілера для вбивства Щербаня? Як ті гроші ходили, хто про них знав? Тут справа дійсно складна", - резюмував Зубанов.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів ставлять крапку на Тимошенко - суди її не виправдають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

132

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути