середа, 06 лютого 2013 16:17

У парафіян Аделаджі немає шансів пройти у Київраду - Бригинець

У парафіян Аделаджі немає шансів пройти у Київраду - Бригинець
За словами нардепа, Аделаджа використовує своїх парафіян, щоб контролювати виборців. Фото: glavcom.ua

Те, що релігійні громади контролюватимуть народ, суперечить Коституції України.

Про це Gazeta.ua сказав Олександр Бригинець, нардеп від "Батьківщини", коментуючи новину про те, що церква Сандея Аделаджі "Посольство Боже" відряджає своїх парафіян на вибори до Київради.

"Є країни у світі, де релігійні партії контролюють їх. Це країни Африки та Азії. Там релігійні закони стоять вище цивільних. Але це не відповідає нашій Конституції. Якщо релігійна організація займається політикою, вона повинна зареєструватися відповідним чином", - переконаний Бригинець.

За його словами, Аделаджа використовує своїх парафіян, "щоб контролювати виборців, а не для того, щоб, прийшовши до влади, діяти згідно з релігійними нормами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аделаджа підтримує "регіоналів"

"Узагалі релігійні діячі вирішують дві проблеми. Перша пов'язана з їхніми особистими статками, а вже потім питання релігійної громади", - наголосив нардеп.

Він переконаний, що зараз немає шансів пройти у Київраду. Пастор більше не зможе провести в законодавчу та виконавчу владу когось так, як він провів до мерського крісла Леоніда Черновецького.

"Співпраця з Черновецьким була досить плідною для Аделаджі. Під будівництво церкви йому виділили землю. Комунальний канал столиці показував трансляції з його богослужінь. Хоча жодна інша чисельніша релігійна організація не змогла показувати там свої релігійні програми", - пригадав Бригинець, який із 2008 по 2012 рік був депутатом Київради.

Зараз ви читаєте новину «У парафіян Аделаджі немає шансів пройти у Київраду - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути