середа, 25 квітня 2012 09:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Німеччині наполягають: Тимошенко треба негайно перевести до берлінської клініки

У Німеччині наполягають: Тимошенко треба негайно перевести до берлінської клініки
Віола фон Крамон хоче, аби федеральний уряд наполіг на перевезення Тимошенко. Фото: obozrevatel.com

Речниця із закордонних справ фракції "Союз 90/Зелені" парламенту Німеччини Віола фон Крамон заявляє про необхідність негайного перевезення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини.

Про це повідомляє прес-служба екс-прем'єра.

"Юлію Тимошенко було доставлено до однієї з лікарень у Харкові проти її волі, із застосуванням масивного фізичного тиску, включаючи удари в живіт, заламування рук та ніг. Ні вона, ні лікарі берлінської клініки Charit?, які її обстежували, не довіряють цій лікарні. Тому Тимошенко оголосила голодування. Ми вимагаємо від федерального уряду наполягати на негайному перевезенні Тимошенко на лікування до Німеччини", - заявила Віола фон Крамон. 

Як відомо, в ніч з 20 на 21 квітня Тимошенко примусово було перевезено до Центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" Харкова без її як усної, так і письмової згоди, не дозволивши екс-прем'єрові проконсультуватися зі своїми адвокатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники вдарили Тимошенко в живіт, в неї там гематома - бютівці вимагають пояснень у Пшонки

Вчора Тимошенко у своєму листі написала подробиці "нічної спецоперації". "Приблизно біля 21.00 з тюремної камери, де я перебувала, вивели мою сусідку, а через деякий час після того до мене зайшли 3 чоловіки кремезної статури. Вони підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та почали втрьох стягувати з ліжка, докладаючи грубу фізичну силу. Від болю та відчаю я, як могла, почала захищатися та отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки та ноги, підняли та потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що наступили останні хвилини мого життя. Від невиносимого болю в спині та страху я почала кричати та кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якийсь момент від страшного болю я просто відключилася та прийшла до тями вже в лікарняній палаті", - повідомила вона. 

Екс-прем'єр також оголосила голодування.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині наполягають: Тимошенко треба негайно перевести до берлінської клініки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути