понеділок, 11 лютого 2013 09:11

"У нас було три місяці переконатися, що на слово "регіоналам" вірити не треба" -"ударівець"

"У нас було три місяці переконатися, що на слово "регіоналам" вірити не треба" -"ударівець"
Опозиція не ставить собі за мету блокувати парламент 30 днів. Фото: zn.ua

Опозиція пропонує владі цілий спектр можливих варіантів персонального голосування.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від фракції УДАР Павло Розенко.

Він наголосив, що опозиція не ставить собі за мету блокувати роботу Верховної Ради, аби з'явилася підстава для розпуску парламенту та оголошення позачергових виборів.

"Через 30 днів життя не закінчується. Та й всі чудово розуміють, що у цій ситуації розпуск парламенту нічого не дасть. Адже новий парламент відкриється з тими самими блокуваннями і з тими самими проблемами. Ми не лякаємо нікого. Ми лише хочемо в решті-решт досягти, щоби Верховна Рада раз і назавжди поставила крапку в питанні персонального голосування, не зважаючи на те, яка це буде Рада — цього скликання чи наступного. Тому лякати нас розпуском вважаю безпесрпективно і недалекоглядно", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР намагається відіграти ситуацію за пасивність на початку роботи парламенту - Бала

Відповідаючи на зауваження, що "регіонали" обіцяють голосувати персонально, Розенко зауважив, що одні обіцянки проблеми не вирішать.

"У законі про регламент чітко прописано, що має працювати така система голосування, яка унеможливлює голосування за іншого. Перед відкриттям цієї Верховної Ради нам всі говорили: "Ми будемо голосувати персонально, не хвилюйтеся". Але як тільки доходило до принципових питань — Арбузов, Соркін, Азаров — знову починалося те саме. Тому у нас було три місяці переконатися в тому, що на слово "регіоналам" вірити не треба", - пояснив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличко сказав: "Будемо стояти до останнього" - Новак

Однак, Розенко запевнив, що опозиція не наполягає суто на встановленні системи "Рада-3".

"Ми даємо на вибір: якщо вам чимось не подобається "Рада-3", треба якісь сертифікати, чимось не задовільняє технічний стан, то відключаємо "Раду-3 і голосуємо руками, вставанням, виходом в різні двері, бюлетенями. Ми даємо сьогодні Партії регіонів і владі на вибір цілий спектр можливих варіантів персонального голосування. Думаю, наша позиція сьогодні є конструктивною", - переконаний Розенко.

Зараз ви читаєте новину «"У нас було три місяці переконатися, що на слово "регіоналам" вірити не треба" -"ударівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути