четвер, 09 лютого 2012 11:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У МЗС чекають, поки канадські лікарі для Тимошенко подадуть всі необхідні документи

У МЗС чекають, поки канадські лікарі для Тимошенко подадуть всі необхідні документи

Канадські фахівці ще не подали всі необхідні документи для участі в обстеженні стану здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, але в Міністерстві закордонних справ України сподіваються на вирішенні цих питань до 13 лютого.

"На сьогоднішній день тільки німецька сторона передала всі необхідні документи, засвідчені в передбаченому законодавством порядку. У той же час ми очікуємо належним чином оформлені документи канадської сторони, яка дозволить залучити канадських фахівців до роботи спільної медичної комісії (з обстеження здоров'я Тимошенко) в рамках українського правового поля ", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС шукає лікарів для Тимошенко за кордоном, але поки кандидатур немає

"Упевнені, що ці питання будуть врегульовані в найкоротші терміни, що дозволить створити необхідне правове поле для роботи спільної медичної комісії з 13 лютого", - підкреслили у відомстві.

У прес-службі також повідомили, що 8 лютого в МЗС України відбулася координаційна зустріч з послами Канади та Німеччини в Україну за участю представників Міністерства охорони здоров'я та Державної пенітенціарної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: влада видумує відмовки, аби не пускати іноземних лікарів

"Українська сторона в черговий раз підтвердила свою готовність прийняти іноземних фахівців з тим, щоб спільна медична комісія змогла почати свою роботу в найкоротші терміни. Однак через невирішені деяких технічних питань, зокрема, через відсутність повного пакету належним чином оформлених документів, іноземні фахівці не змогли почати свою роботу 8 лютого, як це пропонувалося українською стороною раніше", - пояснили в зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, Україна ще не отримала перелік медичного обладнання, яке планується ввезти на територію Україну для проведення обстеження, та відповідних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко попросила, аби її оглянув екс-міністр Поліщук

Нагадаємо, в середині січня Тимошенко звернулася до керівництва Качанівської виправної колонії з письмовою заявою про відмову від допомоги і ліків, що надаються тюремними лікарями. Захист екс-прем'єра теж наполягає на проведенні незалежного обстеження іноземними та українськими лікарями, які не працюють у системі Міністерства охорони здоров'я.

Захисник екс-прем'єр-міністра, народний депутат України Андрій Кожем'якін 1 лютого заявив, що міжнародний медичний консиліум повинен до 8 лютого провести незалежну оцінку стану здоров'я Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ зробить все, аби закордонні лікарі обстежили Тимошенко - Блажівський

Увійти до складу незалежної медичної комісії погодилися п'ять українських лікарів, а також іноземні фахівці – 2 з Німеччини, 3 - з Канади, і 3 – з Червоного Хреста.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС чекають, поки канадські лікарі для Тимошенко подадуть всі необхідні документи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути