вівторок, 24 січня 2012 15:55

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

МЗС шукає лікарів для Тимошенко за кордоном, але поки кандидатур немає

МЗС шукає лікарів для Тимошенко за кордоном, але поки кандидатур немає

У Міністерстві закордонних справ України чекають на пропозиції по конкретних кандидатурах іноземних медиків, які могли б увійти до комісії лікарів із обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"МЗС звернувся до закордонних колег з пропозицією назвати конкретні кандидатури медиків, які могли б приїхати до України і ввійти до складу групи лікарів, яку створює МОЗ", - повідомило джерело в українському зовнішньополітичному відомстві.

Він додав, що наразі МЗС України чекає конкретних пропозицій, проте поки такі кандидатури не надходили.

Раніше Генеральна прокуратура Україна заявила, що готова сприяти проведенню іноземними фахівцями медичного обстеження Тимошенко, яка перебуває у Качанівській виправній колонії (Харків).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада маніпулює питанням здоров'я Тимошенко, аби відволікти увагу - Власенко

Генпрокуратура особливо підкреслила, що наступні кроки у цьому напрямку має бути зроблено через Міністерство закордонних справ України, яке отримає відповідні офіційні пропозиції з цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ готова допомогти іноземним лікарям обстежити Тимошенко, але Власенко заважає

У свою чергу, заступник генпрокурора Євген Блажівський раніше зазначив, що медичні організації, фахівці, які мають відповідний досвід, можуть звернутися до Міністерства закордонних справ України, "воно акумулює ці документи, звернеться до пенітенціарної системи і Генеральна прокуратура зробить все для того, щоб таке обстеження відбулося".

За словами заступника генпрокурора, якщо необхідно провести обстеження Тимошенко не в умовах пенітенціарної системи, це можна зробити в будь-якому медичному закладі Харкова. "Якщо мало буде обладнання того, що є, і ті фахівці (іноземні) скажуть, що необхідно привезти їхнє обладнання - будь ласка. Якщо необхідно буде провести лабораторні дослідження - ми проведемо у себе, вони - нехай проводять у себе", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «МЗС шукає лікарів для Тимошенко за кордоном, але поки кандидатур немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути