вівторок, 31 січня 2012 11:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко обстежать троє канадців, двоє німців та троє з Червоного Хреста

Тимошенко обстежать троє канадців, двоє німців та троє з Червоного Хреста

Задля обстеження ув'язненої Юлії Тимошенко буде створено міжнародну медичну групу із двох представників Федеративної Республіки Німеччина, трьох медиків Канади та трьох медфахівців міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Про це в інтерв'ю сказав голова прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко, передає кореспондент Gazeta.ua.

Зокрема, сьогодні народні депутати з опозиції зустрілись із генпрокурором Віктором Пшонкою та його заступниками. Бойченко розповів, що парламентарії проінформували керівництво Генпрокуратури щодо незаконності кримінального переслідування Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших ув'язнених високопосадовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друзі Луценка прийшли до Пшонки з резолюцією ПАРЄ

"Також вони повідомили, що відбулась нарада із керівництвом МВС, МОЗ та пенітенціарної служби про створення міжнародної медичної групи із представників Федеративної Республіки Німеччина, Канади та міжнародного Комітету Червоного Хреста. Від Німеччини - дві людини, від Червоного Хреста та Канади - по три. У найближчий час робоча група буде проводити медичне обстеження Юлії Тимошенко. Якщо буде необхідність - надасть лікування", - сказав Бойченко.

Він зазначив, що генпрокурор зустрічався із послом Німеччини та обговорював це питання, а зараз проходять процедури щодо акредитації в Україні вищезгаданих міжнародних фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хочуть лікувати вісім іноземних лікарів - ГПУ

Водночас працівник ГПУ наголосив, що поки що невідомі прізвища лікарів, які обстежать Тимошенко.

"Це ініціатива генерального прокурора на звернення народних депутатів до міжнародних медорганізацій щодо проведення незалежного дослідження і лікування, якщо в цьому буде потреба, Юлії Тимошенко", - додав керівник прес-служби.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обстежать троє канадців, двоє німців та троє з Червоного Хреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути