пʼятниця, 05 жовтня 2012 15:48

У Львові агітаторам платять 75 гривень в день

У Львові агітаторам платять 75 гривень в день
Фото: Gazeta.ua

Агітатори розповіли про умови роботи та заробітну плату у час виборчої агітації у Львові.

Мажоритарники від партії "Удар" платять своїм агітаторам 75 гривень за 7 годин роботи в наметі. У одному сидить двоє людей.

"У наметах ми працюємо з 12 години до 19, - розповів агітатор Дмитро. - агітуємо за Андрія Березюка". За словами хлопця у штабі працює близько 30 людей.

"Гроші там великі йдуть, майже 16 тисяч в тиждень і це тільки в одного кандидата, а їх багато є, - сказав чоловік. - Перед роботою проходили тренінги, щоб знати що розповідати про партію, як спілкуватися з людьми. Було одне заняття. Гроші платять раз на два тижні, як пересилають з Києва. Нашу роботу фінансує партія, а не кандидат, бо ми рекламуємо і список, а не тільки мажоритарника. Принаймні так розповідають хлопці. Харчуємося за свої гроші, відходити з намету надовго забороняють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ОПОРА" скаржиться на масове використання аморальних способів боротьби на виборах

Володимир працює у штабі Дмитра Добродомова, кандидата від "Удару". "Говорити, що ми працюємо за гроші забороняють, але це й так усі розуміють, - пояснив агітатор. - Працюємо кілька разів на тиждень на зустрічах із виборцями. Отримуємо від 50 до 75 гривень за зустріч. Як там визначається такса незнаю, але поки що не дурили. Працювати доводиться по кілька годин, не втомлююся фізично, хоча інколи люди дістають сильно, то втомлююся більше морально".

Микола працює агітатором у Юрія Путаса, кандидата від "Духовної України" 5 днів. "Самого кандидата я й не знаю, він нас ніколи не бачив і ми його так само. Працюємо 4 години на день- з 16 до 20, - розповідає заробітчанин. - Путаса не підтримую, але гроші треба. Ходжу по квартирах, роздаю агітки й цікавлюся за кого голосуватимуть. Отримую 75 гривень. Мені якраз добре: після пар можу походити й у батьків уже гроші просити не треба. Навчань нам ніяких не проводили, говорили тільки казати, що знаємо кандидата особисто й що він хороший чоловік і ми працюємо за ідею. Гроше ще не платили, обіцяли дати за кілька днів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкупи та агітація спрямовані на тих виборців, які ще не визначилася - експерт

Петро також працює у Путаса, уже кілька тижнів. "Зараз почалися проблеми із зарплатнею. Раніше платили 150 гривень людині у наметі, сьогодні відпрацював, завтра отримуєш гроші, потім почали платити по 100 гривень, а зараз узагалі затримка, зарплату уже тиждень чекаю. Але у мене друг-бригадир, то сподіваюся отримати гроші", - розповів Петро. Усі хлопці студенти, на роботу агітаторами потрапили через знайомих.

Зараз ви читаєте новину «У Львові агітаторам платять 75 гривень в день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути