понеділок, 26 грудня 2011 12:01

Спецтема: Луценко за ґратами

У Луценка більше шансів на справедливий суд, ніж у Тимошенко - правозахисник

У Луценка більше шансів на справедливий суд, ніж у Тимошенко - правозахисник

Директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський вважає судову тяганину у справі екс-мінстра внутрішніх справ Юрія Луценка "більш витриманою в плані міжнародних стандартів, ніж суд над Юлією Тимошенко".

Про це він сказав "Deutsche Welle", коментуючи рік із моменту ув'язнення Луценка в СІЗО.

Правозахисник не виключив, що "тут є більше шансів на справедливий процес". Підставою для оптимізму Яворський назвав те, що майже всі 50 уже допитаних свідків від обвинувачення дали свідчення на користь Луценка (усього з боку обвинувачення 148 свідків).

Водночас, експерт вважає, що обвинувачення проти Луценка "є суто політичним, оскільки не містить у собі кримінальної складової".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Луценко схуд на п'ять кілограмів

Він також зазначив: "Згідно з рішенням суду, підставами для арешту стали публікації в пресі, інтерв'ю Луценка та його "небажання знайомитися з матеріалами кримінальної справи". Усе це не є поважними причинами для взяття будь-якої особи під варту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка сильні болі, йому викликали медкомісію - нардеп

Яворський також нагадав, що за європейськими нормами відмова в побаченні з підсудним означає тиск на нього та порушення права на справедливий суд. Правозахисник вважає, що суд перевертає правовий підхід з ніг на голову, коли відмовляє в побаченні через те, що не бачить для цього підстав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку на день народження дарували книжки і сосиски

"У цій ситуації я взагалі не бачу жодних підстав для обмеження побачень. Це радянський метод тиску на затриманого", - констатує Яворський.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка більше шансів на справедливий суд, ніж у Тимошенко - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути