пʼятниця, 09 жовтня 2015 23:22

У Кремлі відреагували на слова Обами щодо дій РФ в Сирії та "маріонетки-Януковича"

У Кремлі відреагували на слова Обами щодо дій РФ в Сирії та "маріонетки-Януковича"
Дмитро Пєсков. Фото: ipress.ua

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував слова президента США Барака Обами про те, що колишній президент України Віктор Янукович є "корумпованої маріонеткою Путіна".

"Називати маріонеткою колишнього президента, який був усунений від влади насильницьким чином в результаті збройного державного перевороту, організованого і спонсорував ззовні, навряд чи доречно", — цитує Пєскова ТАСС.

Він також відреагував на слова Обами щодо дій Росії в Сирії, заявивши, що дії РФ в Сирії спрямовані не на боротьбу за лідерство у світі, а на боротьбу з тероризмом і збереження єдності цієї держави.

"Напевно, переважна більшість точок зору, які висловлюють спостерігачі, аналітики в інших країнах, вони є діаметрально протилежними тій точці зору, яку висловлює президент США. І я маю на увазі — про роль Росії, мотиви, якими керується Росія", — сказав Пєсков.

Прес-секретар президента Росії підкреслив, що "головне тут — це ті зусилля, які прикладає Росія для боротьби з "Ісламським державою" і з іншими терористичними угрупованнями, і зусилля, які в кінцевому підсумку також і спрямовані на збереження Сирії як єдиної держави".

Крім того, Пєсков запевнив, що операції Росії в Сирії не є тягарем для російського бюджету.

Як повідомлялося, раніше Барак Обама в інтерв'ю телеканалу CBS назвав колишнього президента України Віктора Януковича маріонеткою в руках президента РФ. Обама також розглядає російську агресію в Сирії як ознаку слабкості — адже РФ доводиться підтримувати режим Башара Асада, свого єдиного союзника в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі відреагували на слова Обами щодо дій РФ в Сирії та "маріонетки-Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути