Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2012 14:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У колонії виправдалися: делегація ОБСЄ не погодила свій візит до Тимошенко з МЗС

У колонії виправдалися: делегація ОБСЄ не погодила свій візит до Тимошенко з МЗС

Представники ПА ОБСЄ не змогли зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка перебуває у Качанівській виправній колонії у Харкові, оскільки не мали погодження з Міністерством закордонних справ України.

"Їм було роз'яснено, що всі ці дії відповідно до указу президента України 1996 року проводяться тільки з дозволу МЗС. Такого узгодження у них не було", - заявив журналістам у понеділок начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін.

За його словами, телефонна розмова з представниками ОБСЄ не відбулася, оскільки Тимошенко наполягала на тому, щоб телефон встановили у неї в камері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У в'язниці повільно і таємно отруюють Тимошенко - німецькі ЗМІ

"Відповідно до Кримінально-виконавчого кодекса та правил внутрішнього порядку, телефонні розмови проводяться у черговій частині, де знаходяться таксофони. Але Юлія Володимирівна наполягала, щоб таксофон було встановлено у неї в приміщенні", - сказав Первушкін.

Як повідомлялося, делегацію Парламентської Асамблеї ОБСЄ, яка прибула до Качанівської колонії Харкова, не пустили до Тимошенко. Віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Хабсбург Дуглас наголосила: "На жаль, нас не пустили до Юлії Володимирівни, і це тільки посилило наше занепокоєння, яке ми відчували до цього".

У свою чергу член Парламентської Асамблеї ОБСЄ від Швеції Аса Ліндестам повідомила, що всю інформацію про цей візит буде доведено до керівництва ОБСЄ: "Ми будемо ще раз наполягати на зустрічі з Юлією Тимошенко і обов'язково ще раз приїдемо до України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті ЄНП для Тимошенко поставили порожнє крісло

Нагадаємо, 3 березня Державна пенітенціарна служба України не дозволила віце-президенту ПА ОБСЄ і ще чотирьом представникам європейських інститутів відвідати екс-прем'єра Тимошенко. Разом з тим повідомлялося, що европейські політики прибули до України з власної ініціативи.

Зараз ви читаєте новину «У колонії виправдалися: делегація ОБСЄ не погодила свій візит до Тимошенко з МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути