четвер, 01 березня 2012 16:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Турчинова не пустили до Тимошенко "за командою згори" - "Батьківщина"

Турчинова не пустили до Тимошенко "за командою згори" - "Батьківщина"

Фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає, щоб президент Віктор Янукович припинив знущання над незаконно засудженою Юлією Тимошенко, яку "режим позбавив права на чесне судочинство, прозорий судовий процес, права на охорону здоров'я, а тепер штучно обмежує у побаченнях  із захисниками, рідними та близькими".

Про це йдеться у звернені фракції, оприлюдненій прес-службою партії "Батьківщини".

"Жоден режим не може позбавити Юлію Тимошенко законного права на короткострокові та довгострокові побачення. Однак, у середу, "за командою згори", Юлію Тимошенко за надуманими приводами позбавили зустрічі із першим заступником голови партії "Батьківщина" Олександром Турчиновим", - йдеться у заяві.

Фракція "БЮТ-Батьківщина" зазначає, що "Тимошенко завчасно написала заяву про  побачення з Турчиновим, отримала дозвіл керівництва Качанівської колонії з призначеною датою. У заяві Тимошенко також повідомила, що за станом здоров'я вона не може самостійно пересуватися  та знаходитися тривалий час у вертикальному положенні, тому просила забезпечити її транспортування до приміщення, де мало відбутися побачення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог: Турчинов боїться Тимошенко?

Фракція засуджує цинічні пропозиції "добиратися хоч по-пластунськи, а під час побачення лежати хоч на підлозі".

"Нам відомо, що команду завадити зустрічі Тимошенко з Турчиновим давав особисто Янукович. Ми вимагаємо від нього припинити знущання над людиною, припинити порушувати закон, позбавляючи Юлію Тимошенко законного права на зустрічі з соратниками, рідними та захисниками. Ми вимагаємо чітко дотримуватися законодавства та звільнити політичних в'язнів, наявність яких в нинішній Україні визнав увесь світ", - зазначено в заяві фракції "БЮТ-Батьківщина".

Як повідомлялося, Турчинов отримав дозвіл на короткострокове побачення з Тимошенко в Качанівській виправній колонії 29 лютого. Однак побачення не відбулося, тому що Тимошенко відмовилася зустрічатися в спеціально відведеному приміщенні, пославшись на погане самопочуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов хотів переговорити з Тимошенко щодо об'єднання опозиції - її це дуже цікавить

Начальник Качанівської колонії Іван Первушкін заявив, що вимога Тимошенко суперечить законодавству. "Такі побачення проводяться тільки в спеціально відведених приміщеннях для короткострокових побачень. Ми не маємо права допускати цивільна особа в охоронювану зону", - сказав Первушкін.

Зараз ви читаєте новину «Турчинова не пустили до Тимошенко "за командою згори" - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути