субота, 20 вересня 2014 05:48

У Кабміні вимагають удосконалення закону про особливий статус регіонів Донбасу

У Кабміні вимагають удосконалення закону про особливий статус регіонів Донбасу
Павло Петренко. Фото: www.novostimira.com.ua

Кабінет міністрів України не збирається виконувати положення закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей в нинішній редакції.

Про це в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому національному телеканалі заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

Петренко, зокрема, вважає, що цей законодавчий акт потребує змін.

"Ті положення, які є в законі, які вніс президент, їх необхідно міняти", - підкреслив глава Мін'юсту.

Він уточнив, що необхідно внести зміни до норм, що стосуються державного фінансування цих регіонів, формування правоохоронних органів, судів і прокуратури, а також проведення виборів.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей №5081, що передбачає амністію учасників подій на території цих двох областей, поступки російській мові, фінансову підтримку, формування народної міліції тощо.

Згідно з документом, Кабмін України повинен затвердити державну цільову програму, в якій необхідно визначити заходи, завдання і показники, спрямовані на створення умов для комплексного та збалансованого територіального розвитку, оновлення виробничого і експортного потенціалу на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні вимагають удосконалення закону про особливий статус регіонів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути