пʼятниця, 27 грудня 2013 02:53

У Донецьку опозиційного депутата позбавили мандата через судимість

У Донецьку опозиційного депутата позбавили мандата через судимість
Дмитро Верзилов. Фото: verzilov-dn.livejournal.com

Повноваження депутата Ленінської райради в Донецьку Дмитра Верзилова рішенням сесії припинили достроково. Верзилов відомий акціями щодо захисту обдурених вкладників і різкими заявами на адресу Партії регіонів.

Разом з депутатом на сесію прийшли близько 40 його прибічників. Ці літні люди долали опір чиновників, які не хотіли їх пускати. У руках у обурених старих людей були плакати "Підтримую Верзилова!" та "Бєляєва у відставку!" (Бєляєв - голова райвиконкому). Вони кричали: "Банду геть!".

Прориваючись на сесію, Верзилов звинувачував в зловживаннях главу райвиконкому Олега Бєляєва.

- Йому безкоштовно виділили земельну ділянку, 10 тисяч гривен отримав матеріальної допомоги, кожен місяць преміює себе у розмірі половини окладу - за високі досягнення  в праці. А 70% жителів району живуть за межею бідності, - заявив опозиціонер.

У результаті 45 депутатів (всі - "регіонали") з 46 проголосували за виключення Верзилова зі своїх лав. Обгрунтуванням такого рішення стало набуття законної чинності вироку райсуду. За цим вироком Верзилов визнаний винним за ст. 342 УК ("Опір представникові влади").

Йдеться про "штурм" облдержадміністрації. Ця акція мала місце 28 листопада 2011 року. У компанії людей похилого віку голова громадської організації "Союз обдурених вкладників" Дмитро Верзилов прийшов на зустріч до губернатора. Але міліція не пустила у будівлю Верзилова та його однодумців, в руках яких були вила. За ці дії депутата покарали штрафом в 3400 грн.

Рішення сесії про позбавлення повноважень Верзилов має намір оскаржити.

- Це помста за мою активну боротьбу. В опорі міліції вважаю себе не винним - працівники міліції робили беззаконня, оскільки вони були зобов'язані пропустити мене за моїм депутатським посвідченням. Виключили, щоб я не мав можливості відстоювати інтереси територіальної громади. А в мене більше 1000 депутатських звернень і кожен понеділок - прийом громадян. Приходять від 30 до 70 чоловік. Депутатське посвідчення не віддам - не має права купка чиновників вирішувати за жителів. Район розікрали, мільйони йдуть невідомо куди. А чиновники розглядають як найважливіше питання - виключення Верзилова, який їм немов кістка в горлі, - розповів Gazeta.ua депутат.

Поки опозиціонер та його соратники мітингували на сесії, хтось проколов колеса в його автомобілі на стоянці райради.

Верзилов потрапив в депутати в якості комуніста, а потім був виключений з КПУ. Він підтримував Радикальну партію Олега Ляшка, а зараз співпрацює з опозицією.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку опозиційного депутата позбавили мандата через судимість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути