пʼятниця, 31 травня 2013 05:30

Тигран Арушанян обікрав 868 пенсіонерів

Автор: Фото: Тетяна Заровна
  Керівник донецької філії кредитної спілки ”Союз пенсіонерів України” Тигран Арушанян присягався життям дружини та сина, що поверне внески
Керівник донецької філії кредитної спілки ”Союз пенсіонерів України” Тигран Арушанян присягався життям дружини та сина, що поверне внески

— Признать виновным. Подвергнуть наказанию в виде десяти лет лишения свободы... — суддя Ворошиловського райсуду Донецька Людмила Ливочка 20 травня зачитує вирок 45-річному Тигранові Арушаняну, директору донецької філії кредитної спілки "Союз пенсіонерів України". Він обікрав 868 членів установи. За вкрадені 8 млн 144 тис. грн придбав будинок у Донецьку, "мерседес" і балотувався до Верховної Ради. Ще 6 млн. грн роздав як кредити родичам і друзям.

— Не называйте меня подлецом! — каже Арушанян наостанок. Він стоїть у боксі з органічного скла. Досі перебував у металевій клітці, однак 17 травня потерпілі хотіли заколоти його вилами. Провини не визнає. Говорить, що виплатам завадила світова фінансова криза. — Прокуратура пошла на поводу вкладчиков, которые грозили устроить социальный взрыв.

Суддя дочитує вирок і швидко залишає залу.

— Ганьба! Ганьба! — кричать услід потерпілі. Вирок слухають близько 40 обдурених: пенсіонери, ветерани і діти війни, діти репресованих, в'язні концтаборів. 70 ошуканих не дожили до оголошення вердикту.

— Она отклонила все иски о взыскании материального вреда! — трясе кулаками потерпілий 78-річний Анатолій Захарченко.

— Судья подыграла покровителям мошенников, — говорить 24-річний Дмитро Верзилов, голова громадської організації "Спілка обдурених вкладників". — Она пришла к выводу, что Арушанян нанес убытки не вкладчикам, а кредитному союзу. Обманутым посоветовала обращаться в "Союз пенсионеров Украины", который до сих пор действует в Одессе. Но руководитель кредитного союза из Одессы Денис Дианов — это сообщник Арушаняна!

Кредитна спілка "Союз пенсіонерів України" працювала з 2006 року. Загалом не повернула вкладникам 24 млн грн, зокрема 14 млн — жителям Донеччини. Вони єдині домоглися, щоб проти керівника Донецької філії порушили кримінальну справу.

У кримінальній справі Тиграна Арушаняна 67 томів, вирок ледь вмістився на 100 друкованих аркушах. Чоловіка визнали винним у шахрайстві, підробці документів, відмиванні доходів, зловживанні службовим становищем. Фіктивні кредитні угоди він укладав із квітня 2007 року по вересень 2008-го. Оформляючи угоди з пенсіонерами, присягався повернути гроші з відсотками, клявся життям і здоров'ям дружини та сина, показував їхні фото. Кожен ошуканий відніс до спілки від 1 до 100 тис. грн. Арештували Арушаняна 5 листопада 2009-го. До вироку він розлучився.

Зараз ви читаєте новину «Тигран Арушанян обікрав 868 пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути