пʼятниця, 22 липня 2011 10:26

Жителі Донецька радять меру палити сміття у себе в кабінеті

Жителі Донецька радять меру палити сміття у себе в кабінеті

Акція протесту жителів Донецька проти підвищення тарифів на послуги ЖКГ та інших рішень влади проходить біля будівлі міської ради у п'ятницю, повідомляє інтернет-видання "Остров".

Міліція відгородила металевим парканом вхід до будівлі міськради. На майданчику перед будівлею зібралося близько 70 мітингувальників - представники територіальної громади міста, ініціативні групи, представники Донецької облорганізації партії "Фронт змін", громадського руху "Влада народу", комуністи та ін.

"Учасники акції заявляють протест проти чергового підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, знищення скверу і зелених насаджень по вул. Ф. Зайцева у санітарній зоні Донецького металургійного заводу і незаконних дій Донецької міськради щодо продажу земельної ділянки під будівництво сміттєспалювального заводу", - відзначає "Остров".

Активісти тримають у руках плакати з гаслами: "Депутати! Не продайте своїх виборців!", "Ні продажу землі під сміттєспалювальний завод", "І по совісті, і по закону - такий завод будувати не можна!", "Мер! Спалюй сміття у своєму кабінеті і дихай цим сам!", "Ні грабіжницькому підвищенню тарифів!", "Захистимо сквер! Мер, поверни сквер!".

Між представниками ініціативної групи та міліціонерами стався конфлікт через те, що один з активістів спробував пройти на сесію міськради. Коли міліція почала виштовхувати чоловіка за огорожу, мітингувальники почали скандувати "Мера у відставку!".

Серед організаторів мітингу - депутат Ленінської районної в м. Донецьку ради, голова ради "Союзу ошуканих вкладників" Дмитро Верзилов. Він прикував себе до ручки дверей міськради і заявив про намір оголосити голодування.

Слід зазначити, що у п'ятницю проходить засідання сьомої сесії Донецької міської ради VI скликання, на якому розглядаються в числі інших земельні питання.

Міським головою Донецька є Олександр Лук'янченко.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Донецька радять меру палити сміття у себе в кабінеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути