пʼятниця, 25 квітня 2014 04:07

У ЦВК немає можливості зняти Царьова з виборів

У ЦВК немає можливості зняти Царьова з виборів
Фото: uapress.info

Центральна виборча комісія не має можливості прибрати з президентських перегонів скандального кандидата, народного депутата Олега Царьова.

Про це в ефірі 5 каналу заявив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський.

Зокрема, Охендовський відзначив, що механізм скасування реєстрації кандидата на пост глави держави передбачений законом про вибори президента України.

"Підстав для ухвалення ЦВК рішення про скасування реєстрації кандидата в законі є лише чотири. З інших підстав подібні рішення прийматися не можуть", - додав глава Центрвиборчкому.

Він уточнив, що серед підстав для скасування участі кандидата у виборах числяться звернення самого кандидата із заявою про скасування його реєстрації кандидатом у президенти, припинення громадянства України кандидата в президенти, виїзд кандидата на постійне проживання за межі території України і визнання кандидата на посаду президента недієздатним.

"Інших підстав для скасування реєстрації закон не містить. Відповідно і ЦВК, як би вона не ставилася до тих чи інших дій окремо взятого кандидата на пост президента, не може приймати рішення про скасування його реєстрації, якщо законом це не передбачено", - підкреслив Охендовський.

Як наслідок, за його словами, законних підстав для відмови Царьову в участі у виборах немає.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК немає можливості зняти Царьова з виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути