середа, 03 жовтня 2012 14:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У БЮТі пояснили, чому Тимошенко поки не вийде по амністії

У БЮТі пояснили, чому Тимошенко поки не вийде по амністії
Андрій Сенченко впевнений, що Тимошенко амністують вже після зміни влади. Фото: cit.ua

Народні депутати приймуть законопроект про амністію на 2012 рік, за яким можуть випустити 1500 ув'язнених, окрім засуджених за перевищення службових повноважень. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Андрій Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін пропонує зробити так, щоб Тимошенко і Луценко ніколи не вийшли на волю по амністії

За його словами, амністія відбувається регулярно, однак в парламенті можуть подискутувати щодо кількості ув'язнених – звільняти 1500 чи 1800 в'язнів.

Говорячи про те, що під амністію за цим законом не попадають екс-прем'єр Юлія Тимошенко та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, нардеп зазначив: "Тимошенко не вчиняла ніяких злочинів. Всім розумним людям, світовій спільноті зрозуміло, що це – політичне переслідування. Якби відбувся акт амністії щодо Тимошенко, це був би вихід для Віктора Януковича. Але оскільки він патологічно її боїться, то навіть у страшному сні не розглядає такий сценарій. Із Юрієм Луценком те саме. Його ненавидять ті, для кого особисті образи перекривають норми закону. Я маю на увазі Колеснікова, який зводить рахунки із Луценком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд виправдав екс-віце-мера Одеси, який влаштував стрілянину

Сенченко наголосив, що зараз важко спрогнозувати, коли саме вийдуть на волю Тимошенко та Луценко. "Це, безумовно, відбудеться після зміни влади. Я сподіваюся, що в результаті парламентських виборів. Справа йде до народних повстань. Я не знаю, яким чином влада виміряє "температуру" в суспільстві, але вона сьогодні близька до вибуху. Це пов'язано із цілим комплексом – соціальним забезпеченням громадян, безробіттям, корупцією, безкарністю правоохоронних органів, встановленням бандитської вертикалі влади. Люди терплять із останніх сил, але це тимчасово", - зауважив "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі пояснили, чому Тимошенко поки не вийде по амністії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути