середа, 04 березня 2015 23:31

У Бундестазі відбулися дебати на тему вбивства Нємцова

У Бундестазі відбулися дебати на тему вбивства Нємцова
b2.mk

В середу в німецькому Бундестазі відбулися парламентські дебати на тему: "Наслідки вбивства політика Бориса Нємцова для політики Росії". Про це повідомляє Deutsche Welle, передає "Укрінформ".

"Німецькі парламентарі різко засудили атмосферу агресивної ненависті, створену, на їх думку, російським президентом і державними ЗМІ", - підсумовує висловлювання парламентарів агентство.

Зокрема, уповноважений уряду ФРН з міжгромадської співпраці з Росією, країнами "Східного партнерства" і Центральною Азією Гернот Ерлер, який був присутнім на похоронах убитого опозиціонера, заявив, що "це цинічне вбивство має безпосереднє відношення до штучно розігрітої і агресивної атмосфери в країні, в якій неурядові організації, що мають контакти за кордоном, вимушені оголошувати самі себе іноземними агентами, і президент якої називає усіх, що критикують його курс, націонал-зрадниками і прибічниками "п'ятої колони". Ерлер вимагає від російської влади не лише провести ретельне розслідування, але й подбати про зміну такої громадської атмосфери.

Цю вимогу підтримав екс-міністр оборони ФРН Франц Йозеф Юнг із фракції ХДС/ХСС.

"Конфронтаційний курс президента Путіна стосовно супротивників уряду й опозиції створив клімат ненависті і істерії, який підтримується ще й державними ЗМІ, що розпалюють агресивні почуття ворожнечі, - заявив він. - Такий клімат грає на руку найтемнішим силам".

На думку Марілуізе Бек із фракцій "Союз 90"/"зелені", "вертикаль влади" починає "вислизати з рук президента і переходить до більш націоналістичних, більш екстремістських сил, що є гримучою сумішшю націонал-більшовицьких і фашистських тенденцій". Тому Бек не відкидає, що постріли в Нємцова були й сигналом самому Путіну, який, на її думку, починає поступово втрачати контроль над частинами свого власного апарату.

Карл-Георг Вельман з ХДС вважає, що "нам слід розпрощатися з нашими надіями на те, що інші країни стануть такими ж, як і ми, якщо співпрацюватимемо з ними достатньо довго". На жаль, вважає Вельман, "у нас немає важелів для втілення в життя наших цінностей". Відповідним чином, без надій на це, він і пропонує будувати надалі стосунки з Росією.

Соціал-демократ Родеріх Кізеветтер вважає, що з Нємцовим "російська позапарламентська опозиція позбулася фігури, з якою вона могла себе ідентифікувати, а росіяни - надії на можливість цивільної участі в опозиційному русі в ім'я кращої Росії".

Нагадаємо, під час похорону Нємцова Ксенії Собчак сказали, що вона наступна.

Зараз ви читаєте новину «У Бундестазі відбулися дебати на тему вбивства Нємцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути