понеділок, 12 серпня 2013 16:04

Тягнибок і Яценюк зараз працюють на перемогу Кличка - політолог

Тягнибок і Яценюк зараз працюють на перемогу Кличка - політолог
Кличка підтримують не як персону, каже Володимир Цибулько. Фото: chpravda.com

Найвищий рейтинг Віталія Кличка серед претендентів на посаду мера Києва не є свідченням захоплення киянами лідером УДАРу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

За його словами, Кличка підтримують не як персону.

"Просто є запит на зміну - нову еліту, політичний клас та акторів. Це втома від нинішніх політиків. Чи варто Кличку йти на київські вибори залежить від того, чиї інтереси він збирається реалізовувати. Поки що йдеться про зацікавленість інвесторів, а не виборців. Кличко втягнувся у гру зі своїми союзниками - олігархами, які готові були відвернутися від Януковича. Чим вища напруга і боротьба всередині Партії регіонів, тим більше у Кличка зростає надія на те, що до нього приєднається кілька потужних фігур-спонсорів та організаторів електорального потенціалу. Тобто розраховує не тільки на фінансову підтримку, а й допомогу в отриманні необхідної кількості голосів виборців", - наголосив експерт.

Цибулько вважає, що ставка на лідера УДАРу, як кандидата в президенти, зростає прямо пропорційно помилкам влади.

"Крім того, серед трьох лідерів опозиції він має найменший рейтинг несприйняття. Його сприймають таким, яким він є. В той час, як Олег Тягнибок все більше занурюється у націоналістичну нішу і вже ніколи з неї не вирветься. А Арсеній Яценюк, швидше за все, буде потоплений внутрішньопартійною боротьбою. "Батьківщина" не генерує жодного серйозного політичного напрямку, окрім "Свободу Тимошенко". Тому відбувається тримання паузи. Дуже часто воно не надто вдале", - зауважив політолог.

Він впевнений, що зараз Кличко веде подвійну гру.

"Подальше встрявання в своїй лівій ніші Яценюка та Тягнибока дозволяють обирати найвищу ставку. Питання в тому, щоб самому в цей час не наробити помилок. Через що Кличко дуже обережний в заявах. Намагається їх взагалі не робити. Вичікує, аби ця пауза вивела його у фінал. Поки принципових помилок Віталій не наробив. Це дозволяє говорити, що він по суті переміг своїх двох союзників по опозиції. Тягнибок і Яценюк вже зараз працюють на перемогу Кличка, а не на власний фінал", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок і Яценюк зараз працюють на перемогу Кличка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути