четвер, 27 листопада 2014 16:42

Турчинов пропонує Раді скасувати "особливий статус" Донбасу

Турчинов пропонує Раді скасувати "особливий статус" Донбасу

Народний депутат від партії "Народний фронт" Олександр Турчинов вніс на розгляд Верховної ради України законопроект, яким пропонується скасувати дію закону про особливий статус деяких територій в Донецькій і Луганській областях.

Інформація про закон оприлюднена на сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, що 16 вересня парламент ухвалив закон, який передбачає щорічну бюджетну підтримку соціально-економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей. "Україна гарантує визначення таких видатків загального фонду держбюджету захищеними видатками, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень", - йдеться в документі.

Згідно з документом, держава гарантує недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб - учасників подій на території Донецької, Луганської областей".

Крім того, держава гарантує право на використання російської чи іншої мови "у суспільному та приватного життя, вивчення і підтримку російської і будь-якого іншого мов, їх вільний розвиток і рівноправність".

 

Зараз ви читаєте новину «Турчинов пропонує Раді скасувати "особливий статус" Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути