середа, 27 травня 2015 12:00

Турчинов пропонує НАТО відновити роботу над проектом літака Ан-70

Турчинов пропонує НАТО відновити роботу над проектом літака Ан-70

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов пропонує країнам-членам НАТО поновити роботу над спільним проектом літака Ан-70.

Про це він заявив на засіданні спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи, передає Укрінформ.

"Хочу звернути вашу увагу на реальні можливості відновлення проекту літака Ан-70, який у перспективі забезпечуватиме потреби наших країн у стратегічних авіаційних перевезеннях", - сказав Турчинов.

На його думку, штучне заморожування співпраці в оборонно-технічній сфері між Україною та НАТО працює лише на користь наступальних можливостей агресора.

Секретар РНБО зазначив, що діяльність спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи та спільної робочої групи з питань оборонно-технічного співробітництва має бути спрямована на забезпечення координації у сфері планування реалізації та контролю за виконанням заходів зі співробітництва як на багатосторонньому, так і на двосторонньому рівнях.

Нагадаємо, що раніше у спільному проекті з виробництва літака Ан-70 були задіяні Росія і Україна. Після відсторонення від влади президента Віктора Януковича, українсько-російський проект з випуску літака був припинений.

Літак Ан-70 - широкофюзеляжний військово-транспортний літак короткого зльоту і посадки, може використовувати необладнані злітно-посадкові смуги, розвиває швидкість понад 750 км / год, дальність польоту - до 7,8 тис км, вантажопідйомність - 47 т.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов пропонує НАТО відновити роботу над проектом літака Ан-70». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути