понеділок, 02 липня 2012 17:50

Томенко: влада хоче, щоб восени парламент працював тільки 3 дні

Томенко: влада хоче, щоб восени парламент працював тільки 3 дні
Микола Томенко скаржиться, що парламентська більшість не хоче працювати. Фото: obozrevatel.com

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко повідомив, що план роботи парламенту на наступній сесії поки не прийнятий, але вже активно обговорюється варіант, щоби провести всього кілька пленарних засідань, замість традиційних двох тижнів у вересні та двох у жовтні.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нунсівець" пообіцяв до останнього стояти на заваді ухвалення "мовного" закону

"До нас доходять чутки, що більшість пропонує у вересні-жовтні працювати "так активно", щоб було аж три пленарних дні", - сказав він.

Микола Томенко припустив, що така ініціатива пов'язана з тим, що у вересні і жовтні буде важко втримати парламентську більшість, оскільки багато народних депутатів, зокрема, з Партії регіонів, а також депутатів, які нині представляють групу "Реформи заради майбутнього" і провладних позафракційних не потраплять до прохідної частини виборчих списків партій.

"Коли дехто із 190 депутатів Партії регіонів не побачить себе на прохідних місцях, коли "Реформи заради майбутнього" побачать, що їх взагалі немає у списку, владі буде важко стримати нормальну роботу депутатів більшості", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин порівняв більшість і опозицію із півнем та куркою

Віце-спікер наголосив, що опозиція виступає проти такої роботи парламенту і пропонує у вересні та жовтні провести по два пленарних тижні, як це передбачено Регламентом.

"Ми розуміємо, що влада боїться, що не зможе прийняти жодного рішення, оскільки відбудеться фактичний розвалі парламентської більшості, і що влада не зацікавлена, аби парламент обговорював можливі критичні чи конфліктні ситуації під час виборів, однак наполягатимемо, щоб Верховна Рада працювала в нормальному режимі", - сказав Микола Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: влада хоче, щоб восени парламент працював тільки 3 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути