субота, 11 січня 2014 16:18

"Тітушки" штурмували форум Євромайданів у Харкові, 20 осіб затримані

"Тітушки" штурмували форум Євромайданів у Харкові, 20 осіб затримані
Фото: ua.korrespondent.net

У Харкові невідомі штурмували будівлю, де проходить всеукраїнський форум Євромайданів. Про це заявив один з організаторів Форуму Дмитро Пилипець.

Форум проходить у Свято-Дмитрівському храмі.

"Там зараз нас штурмують "тітушки" в масках. Ми закрили всі двері. Там залишилися наші хлопці, охорона. Намагаються стримати їх", - сказав він.

За його словами, штурмували будівлю кілька десятків людей.

Присутні викликали міліцію, вони попросили жінок відійти від дверей вглиб храму. Міліція вже затримала частину молодиків спортивної зовнішності, які штурмували храм.

За словами очевидців, до затримання "спортсмени" встигли використати газові балончики.

Джерело "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах підтвердило факт затримання людей біля Свято-Дмитрівського храму. За його словами, затримано близько 20 осіб. Ні газових балончиків, ні зброї при них не виявили. Зараз затримані доставлені в Ленінський райвідділ міліції.

Делегати Всеукраїнського форуму Євромайданів в Харкові зібралися в Свято-Дмитрівському храмі Української Автокефальної православної церкви. Приміщення переповнене.

Спочатку форум планували провести в приміщенні автотранспортного технікуму, однак, коли делегати почали збиратися, адміністрація попросила їх залишити приміщення. В результаті вони перемістилися в Свято-Дмитрівський храм.

Серед тих, хто приїхали на форум - брати Капранови, В'ячеслав Брюховецький, Володимир Огризко, Олег Рибачук та інші.

Раніше в штабі національного опору на Майдані Незалежності в Києві відхрестилися від харківського форуму.

Так, член ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан" Зорян Шкіряк стверджує, що влада готує "темник" для форуму Євромайданів в Харкові для того, щоб розколоти учасників протестних акцій по всій Україні і дискредитувати опозицію.

Водночас член ради ВО "Майдан" зазначив, що переважна більшість учасників форуму - щиро беруть участь у протестних акціях по всій Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Тітушки" штурмували форум Євромайданів у Харкові, 20 осіб затримані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути