четвер, 05 липня 2012 15:18

Спецтема: Боротьба за "мову"

Тимошенко закликає людей обороняти "останній бастіон" і зібратися на "лінії фронту за Україну"

Тимошенко закликає людей обороняти "останній бастіон" і зібратися на "лінії фронту за Україну"
Фото: ipress.ua

Янукович оголосив війну незалежній Україні.

Про це йдеться в зверненні ув'язненої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, опублікованому прес-службою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня мають з'являтися тисячі заяв: "Я розмовляю українською!" - Сверстюк

"Ганебне голосування 3 липня у Верховній Раді за так званий мовний законопроект показало, що Янукович оголосив війну вже не опозиції і не окремим демократичним цінностям, а незалежній Україні як такій. Він кинув виклик цілій нації. Голосування було таким же, як вони самі. Вони як злодії, як карткові шулери протягнули це питання за правилами, які були б доречні в якомусь гральному кублі", - пише Тимошенко.

На думку Тимошенко, закон, прийнятий 3 липня, - це не закон про мову, а "закон про тимчасове право негідників на глум".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голови церков виступили проти "мовного" розколу, створеного політиками

"За два роки вони створили ефективну вертикаль печерної етики та вбивчої примітивності. Ту саму вертикаль, яка поховає їх під своїми уламками, якщо ми не відступимо на цей раз. Україна перемагала і не таких ворогів, як Янукович. Проходила і не через такі випробування, як Партією регіонів. Можна кинути за грати громадянське суспільство і опозицію, але неможливо посадити українську мову і культуру. Перше рішення, яке повинна прийняти опозиція в новому складі парламенту, - анулювати всі злочинні дурниці, які вони понаприймали у тимчасово їх парламенті", - цитує екс-прем'єра її прес-служба.

Тимошенко підкреслює, що в питанні рідної мови не можна відступати. "Це не умовна межа, за яку можна мовчки відповзти і стерпіти ще раз. Рідна мова - це залізобетонна стіна, останній бастіон, межа, за яку не можна відступити, за якої тотальна пустеля", - заявила екс-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин офіційно написав заяву про відставку

Вона також висловлює жаль з приводу того, що не може перебувати біля Українського дому, і підтримує тих, хто прийшов туди.

"Я хочу, щоб усі, хто зараз біля Українського дому, усвідомлювали, що вони як ті легендарні хлопці під Крутами, тримають незалежність і наше майбутнє у своїх серцях. Я з вами, боріться, а ті, хто має можливість, збирайтеся біля Українського дому на лінії фронту за Україну", - підсумувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликає людей обороняти "останній бастіон" і зібратися на "лінії фронту за Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

390

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути