вівторок, 08 січня 2013 17:20

Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори: "Я буду фізично захищатися, незважаючи на хворобу"

Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори: "Я буду фізично захищатися, незважаючи на хворобу"
Фото: news.if.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори. Вона відмовляється їхати до суду, спілкуватися зі слідчими і повертатися в палату на знак громадянської непокори.

"Щоб зменшити в суспільстві страх перед вашим режимом, щоб ще раз сказати, що ви принижуєте і руйнуєте Україну, я оголошую свою особисту акцію громадянської непокори. Саме таке моє право передбачене ч.5 ст.55 Конституції України. На сьогодні це єдине моє право, яким я можу зараз скористатися", - йдеться у відкритому листі екс-прем'єра до президента України Віктора Януковича, текст якого оприлюднив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

На думку Тимошенко, Україна за час президентства Януковича майже втратила шанс стати європейською державою. Крім того, вона заявляє, що відмовляється визнавати прокурорів і слідчих і не має наміру більше з ними спілкуватися: "З цього моменту я більше не визнаю ваших прокурорів і слідчих. Вони не ті, за кого себе видають. Вони несправжні. Вони ваші, Вікторе Федоровичу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" заявила, що зі "Свободою" їй стало легше бити ворогів України

Екс-прем'єр заявляє також, що не приїде до суду добровільно, а якщо її спробують доставити примусово, опиратиметься: "З цього моменту я більше жодного разу не приїду добровільно в ваш суд, бо це вже давно не суд. Це інквізиція без справедливості і честі для 46 млн. громадян України".

Екс-прем'єр також відмовляється повертатися в палату до тих пір, поки там не демонтують відеоспостереження і не виведуть караул. "З цього моменту я більше не підкоряюся встановленим вами тюремним знущанням. Я більше жодного разу не дозволю провести мій особистий огляд або обшук моїх речей. Я буду фізично захищатися, незважаючи на хворобу. Я буду це робити так, як можу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заявами про Митний союз Янукович замірює тиск у суспільстві - "бютівець"

У завершенні екс-прем'єр висловлює впевненість, що більшість українців знайдуть свою форму громадянського протесту. "Я впевнена, що більшість українців не змиряться з приниженням, яке ви пропонуєте нашим громадянам. Кожен знайде свою індивідуальну форму громадянського протесту і непокори таку, як зможе, таку, яка буде доступна. Так, як зробила ведуча телебачення, яка під час оголошення на УТ-1 прогнозу погоди знайшла сили повідомити людям правду про діючому режимі або студентка, яка кинула в обличчя міністрові-українофобу букет квітів. Українці будуть діяти. Я знаю, вони не змиряться з принизливим існуванням, яке ви їм пропонуєте. Ви теж це знаєте, я впевнена. До швидкої зустрічі, Віктор Федорович, дуже швидкої", - підсумувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори: "Я буду фізично захищатися, незважаючи на хворобу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

355

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути