пʼятниця, 18 квітня 2014 18:40

Тимошенко хоче зустрітися з сепаратистами і зрозуміти їх

Тимошенко хоче зустрітися з сепаратистами і зрозуміти їх
Юлія Тимошенко. Фото: lenta.ru

Лідер "Батьківщини" Юлії Тимошенко має намір зустрітися з сепаратистами, які захопили будівлю Донецької обласної ради.

Про це вона сказала на прес-конференції в Донецьку, відповідаючи на питання, чи має вона намір зустрічатися з людьми, які блокують адміністративні будівлі, передає ОстроВ.

"Я хочу провести переговори з представниками тих груп, які знаходяться в заблокованих приміщеннях, і які підтримують спецоперацію Москви на території України", - заявила Тимошенко.

"Я хочу сама зрозуміти їхні вимоги, чого вони очікують, чиї інтереси представляють і на скільки їх вимоги узгоджені з українцями Сходу України", - пояснила вона.

Вона сподівається, що ці переговори будуть мати конструктивну основу і дозволить знайти концепцію, щоб відновити гармонію між Заходом і Сходом України. Тимошенко нагадала, що за результатами Женевських переговорів були досягнуті домовленості щодо виконання Росією зобов'язання, які вона на себе взяла.

"Тобто розблокувати адміністративні приміщення і відкликати свій спецназ з території України", - сказала вона.

Якщо цього не відбудеться, то в четвер може зібратися саміт європейського союзу для того, щоб розглянути питання про введення третього етапу санкції проти Росії, - зазначила Тимошенко.

На питання журналістів, чи виступає вона за те, щоб будівлі були розблоковані без використання сили, Тимошенко відповіла: "Ви ж бачите, я без автомата".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче зустрітися з сепаратистами і зрозуміти їх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути