вівторок, 12 лютого 2013 12:26

Тарута розповів, як Щербань заважав Тимошенко, одразу після його вбивства

Тарута розповів, як Щербань заважав Тимошенко, одразу після його вбивства
Сергій Тарута Фото: 24tv.ua

У своїх свідченнях у "справі Болотських" (справа виконавців вбивства Євгена Щербаня – ред.) керівник "Індустріального Союзу Донбасу" Сергій Тарута показав, що Євген Щербань заважав реалізації інтересів Юлії Тимошенко, як керівника корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Інформація про це є у рішенні суду у "справі Болотських", пише УНН.

З документу випливає, що свідчення Сергій Тарута давав у рік вбивства Щербаня та пізніше 2001 року. Всі ці відомості містяться в обвинувальному вироку у справі засудженого до довічного ув'язнення Вадима Болотських, який безпосередньо стріляв у Євгена Щербаня.

Згідно цього документу, Тарута у своїх свідченнях доволі детально описав схему співпраці між ЄЕСУ та заводом "Азовсталь", яка відбувалася за посередництва компаній, за якими стояв Щербань. Сергій свідчив, що ЄЕСУ постачало газ, розрахунок за який здійснювався трубами заводу Харцизька.

Сам Тарута як виконавчий директор "Індустріального Союзу Донбасу" був задіяний у цій схемі. З його свідчень виплаває, що Щербань відстоював інтереси Донецької області, водночас Юлія Тимошенко та Павло Лазаренко разом з керівництво "Азовсталі" прагнули обійтися без донецьких структур, тобто без компаній за якими стояв Щербань.

Тарута свідчив, що Щербань заважав тим, хто намагався потрапити на ринок Донбасу.

Нагадаємо, 18 січня 2013 року Тимошенко було вручено документ про підозру у причетності до вбивства Є.Щербаня.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивць Щербаня. Зокрема, Вадим Болотських був засуджений до довічного ув'язнення з конфіскацією майна за вбивство Щербаня. Підсудні входили в злочинне угрупування, що діяло на території Донецької та Луганської областей. Керівник угруповання Євгеній Кушнір помер у Донецькому слідчому ізоляторі.

У квітні син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька.

Зараз ви читаєте новину «Тарута розповів, як Щербань заважав Тимошенко, одразу після його вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути