четвер, 07 лютого 2013 18:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд переніс проведення слідчих дій "у справі Щербаня" на 13 лютого

Суд переніс проведення слідчих дій "у справі Щербаня" на 13 лютого
Суддя Царевич вирішила задовольнити частково клопотання Тимошенко і оголосила перерву до 14.00 13 лютого. Фото: photo.i.ua

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на прохання підозрюваної екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на 13 лютого і зобов'язала забезпечити доставку Тимошенко на судове засідання до Апеляційного суду Києва.

Таке рішення суддя оголосила у четвер після розгляду відповідних клопотань Тимошенко про перенесення засідання.

На початку судового засідання слідчий суддя Царевич оголосила два клопотання Тимошенко, що надійшли в суд. У першому екс-прем'єр просила перенести проведення слідчих дій у режимі відеоконференції на 2-3 тижні, щоб знати предмет розгляду справи і відповідним чином підготуватися.

Другий документ, що надійшов від Тимошенко, - протест проти проведення допиту свідків у справі Щербаня, в якому вона буде брати участь дистанційно. Тобто Тимошенко висловила бажання безпосередньої участі у допиті свідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хоче особисто бути присутньою в суді при допиті свідка

Висловлюючи свою позицію з приводу заявлених клопотань Тимошенко, прокурори поклалися на розсуд суду, а захист екс-прем'єра наполягав на тому, що судове розслідування у дистанційному режимі не може проводитися, якщо підозрюваний проти.

"Я вимагаю від суду не порушувати КПК і не проводити сьогодні розслідування у режимі відеоконференції", - сказав адвокат Сергій Власенко.

Царевич винесла рішення задовольнити їх частково і оголосила перерву до 14.00 13 лютого.

У рішенні суду також зазначається необхідність забезпечення доставки у зал суду екс-прем'єра. Ці функції покладені на пенітенціарну службу.

Зараз ви читаєте новину «Суд переніс проведення слідчих дій "у справі Щербаня" на 13 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути